Yoga aduce împreună ucrainenii și românii de Ziua Internațională a Yoga 2023
Pe 21 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Yoga și a temei „Umanitatea”, Asociația de Ajutor AMURTEL România, în parteneriat cu Ambasada Indiei la București, Meditatie Pas cu Pas România și Hitesh Bhatt vor reuni ucraineni și români pentru a experimenta practicile liniștitoare și înălțătoare de yoga, pranayama, muzică mantra și meditație la Centrul Seeds for Happiness (strada Fabrica Chibrituri 16, București) începând cu ora 17. 00-21.30. Este un eveniment gratuit, dar este necesară înscrierea în prealabil, deoarece locurile sunt limitate.
O rază de lumină pentru refugiați
Beneficiile yoga și ale meditației pentru ameliorarea stresului și crearea unei stări de pace interioară și de bunăstare sunt foarte bine documentate și sunt deosebit de importante într-o lume în care stresul este în creștere, viteza de accelerare și stimularea continuă. Cu toate acestea, pentru refugiați, aceste instrumente sunt deosebit de utile pentru dezvoltarea rezilienței în fața stresului permanent de a fi departe de casă. Majoritatea refugiaților sunt mame, separate de partenerii lor, care încearcă să se orienteze într-o limbă și o cultură nouă, în timp ce sunt supuse stresului de a fi părinte singur și anxietății constante de fond cu privire la siguranța celor dragi de acasă. De la izbucnirea războiului, AMURTEL România a oferit sprijin pentru sănătatea mentală a refugiaților, mai întâi la graniță, apoi în Brașov și în București. Din ianuarie, în cadrul proiectului „Rays of Light After the Storm”, finanțat de CARE-SERA-FONPC, AMURTEL a alcătuit o echipă de ucraineni care organizează traininguri de reziliență pentru refugiați, cursuri de yoga pentru părinți și copii, activități de consiliere de grup și terapie individuală. Până la sfârșitul lunii mai, această fază actuală a proiectului a ajuns deja la 1093 de refugiați ucraineni.
Diversitatea multiculturală a profesorilor care reflectă universalitatea atracției yoga
Evenimentul va fi coordonat de profesori care reprezintă o mare diversitate multiculturală, reflectând universalitatea practicilor yoga: Didi Ananda Devapriya, fondatoarea canalului de YouTube Meditatie Pas cu Pas cu o experiență de douăzeci și doi de ani în predarea yoga și meditație care la origini este americancă, in present cu cetățenie română, Hitesh Bhatt născut în India și crescut în tradițiile de yoga și meditație, cel care în 2019 a fondat Bodhi Yoga Studio, Kate Prokopenko – profesoară de yoga din Ucraina, care practică din 2017, Sabina Soltobaeva născută în Krgystan, a emigrat în Franța și practică yoga și meditația din 2020, si Mark Oostendorp , la origini sud-african și căsătorit cu o româncă, ce predă meditație și tobe din 2009.
Sesiuni practice de yoga și Q&A „Yoga Perspectives”
Programul va începe cu o prezentare a Excelenței Sale, Ambasadorul Indiei în România, Rahul Shrivastava, iar apoi se va axa în principal pe sesiuni practice ale diferitelor practici de yoga: asanas, pranayama, practica mantrei și meditație. Acesta se va încheia cu o discuție de grup „Perspective de yoga”, în care fiecare dintre profesori vor împărtăși modul în care propria practică de yoga și meditație le-a amplificat dragostea pentru umanitate, a accentuat sentimentul de pace și alte efecte benefice personale pe care le experimentează. Ei vor răspunde apoi la întrebările publicului cu privire la filosofia și practica yoga.
Experiența yoga dincolo de sala de sport
Este o oportunitate de a înțelege yoga în contextul său mai larg, nu doar ca exerciții care sporesc flexibilitatea și sănătatea, ci și ca exerciții care pot crea o stare interioară de pace și bucurie și care ne ajută să experimentăm legătura noastră cu toți ceilalți oameni și ființe de pe planetă. Este, de asemenea, o șansă de a crea noi conexiuni și prietenii într-un mediu relaxat care îi ajută pe refugiații ucraineni să se simtă bineveniți și bine integrați în societatea noastră.
Evenimentul este sustinut din proiectul „Rays of Light After the Storm” finanțat de câtre CARE-SERA-FONPC: