Whispering to Wild Horses – proiect Erasmus+

EU flag-Erasmus+_vect_POS

Un nou proiect coordonat de AMURTEL a fost aprobat de către ANPCDEFP si se va desfăsura în perioada 1 octombrie 2014 – 31 decembrie 2015. Acesta se numește Whispering to Wild Horses: folosirea educației holistice non-formale pentru a-i ajuta pe copii să capete un mai mare auto-control și pentru a le trezi empatia. 

Metafora celui care șoptește cuvinte blânde cailor sălbatici – o tehnică reală, folosită de anumiți îmblânzitori experimentați –  a fost aleasă pentru a reprezenta acest proiect, pentru că un asemenea îmblânzitor de cai este o persoană ce deține abilitatea intuitivă, misterioasă de a se conecta cu acești cai sălbatici și de a-i domoli și a-i îmblânzi prin intermediul dragostei și înțelegerii, astfel încât calul să poată fi apoi călărit de un călăreț.

Scopul acestui proiect este acela de a oferi voluntarilor oportunități de dezvoltare personală si abilități practice necesare pentru a se conecta eficient si empatic cu copiii, trecând peste barierele culturale sau de limbaj, si în acelasi timp să-si împărtăsească propriile talente, dar să-i si ajute pe copii să-si exprime si controleze energia in moduri constructive.

Voluntarii vor învăța abordări educaționale holistice si tehnici bazate pe Yoga pentru a-si îmblânzi propriii „cai sălbatici”, dar si pentru a se conecta cu copiii în moduri creative, distractive si pline de iubire, care sporesc motivația pentru învățare, empatie si respect pentru diversitate, atât pentru copii, cât si pentru adulții implicați.

Activitățile proiectului vor consta în planificarea, implementarea si evaluarea experiențelor non-formale, holistice de învățare alături de copiii din Bucuresti si satul Pănătău. Doi voluntari italieni vor lucra in grădinița din Bucuresti care deserveste 30 de copii, inclusiv câțiva cu nevoi speciale. Vor avea de asemenea ocazia să asiste la dezvoltarea cursurilor de la Centrul Holistic de Dezvoltare Morningstar. Un voluntar din Spania, unul din Portugalia si unul din Italia vor lucra într-un centru de zi din satul Pănătău, care servește 65 de copii dezavantajați cu mese calde și activități extracuriculare.

Acest proiect este o oportunitate excelentă pentru voluntarii interesați de dezvoltarea personală și de dezvoltarea creativă ce derivă din serviciul altruist, din lucrul cu copiii și din experimentarea de noi modalități de a trăi o viață mai sănătoasă, mai echilibrată.

Partenerii AMURTEL în îndeplinirea acestui proiect sunt Scambieuropei, Italy ProAtlantico, Portugal și Kaebnai din Spania. Este vorba despre un proiect ce a primit finanțare din partea Uniunii Europene, prin EVS – Servicii Voluntare Europene Erasmus Plus.