Vindecare prin joc: Protejarea copilului in interventiile in caz de dezastre

06.05.2011

Vineri, 13 Mai 2011 in cadrul evenimentului Turneul AEV

braila

Poza din intervetie in urma inundatiilor din vara anului 2010 in judetul Braila in tabara de sinistrati de la Lacul Sarat.

AMURT Haiti

Poza din interventia in urma dezastrului cauzat de cutremurul din Haiti la inceputul anului 2010.

2011 la Muzeul Taranului Roman intre orele 14:00-15:00 vom realiza Seminarul pe tema “Vindecare prin joc: Protejarea copilului in interventiile in caz de dezastre” cu privire la nevoile copiilor care trebuiesc adresate in momentul unei situatii de urgenta.

Procesul de recuperare poate lua luni sau chiar ani. Interventia in caz de dezastre nu consta doar in asistenta medicala insa este nevoie de asemenea sa fie adresate nevoile sociale si emotionale ale persoanelor afectate. Copiii mici au nevoie de locuri de siguranta unde sa se joace. AMURTEL a creat astfel de spatii “Spatii prietenoase pentru copii” la interventiile de dupa tsunami din Indonezia si cutremurul din Haiti, iar in Romania in vara anului 2010 in urma inundatiilor in Braila la Lacul Sarat, unde am organizat un program educational pentru copii sinistratilor, implicand activ si parintii. In cadrul acestui seminar vom avea si un reprezentant de la IGSU, unul din partenerii nostrii, care ne va prezenta aspecte ale proiectului SafeQuake, impreuna cu brosura acestuia.

Acest seminar introductiv va continua printr-un curs detaliat in luna iulie, tinut de expertii internationali din AMURT si AMURTEL de interventie in caz de dezastre, pentru cei care sunt interesati sa devina voluntari in acest domeniu.