Suportul MHPSS al lui Oscar și Melindei pe prima pagină!

Echipa noastră este foarte încântată de un articol frumos numit „Toți oamenii lui Oscar” care tocmai a apărut în Libertatea, unul dintre principalele ziare naționale din România! Suntem cu adevărat mândri de Oscar, asistentul Melidei, Psihologul de Urgență al AMURTEL, care se întâmplă să fie o maimuță uriașă de pluș, dar și de toată echipa noastră de aici care lucrează cu refugiații ucraineni la granița cu România, datorită finanțării de la CARE Franța ce sprijină intervențiile psihologice ale lui Oscar și Melindei. NRC (Consiliul Norvegian pentru Refugiați) finanțează restul echipei noastre AMURTEL, care oferă suport în managementul sitului pentru ISU, filiala guvernului român care coordonează răspunsul la dezastre.

Articolul a fost scris de Maria Andries iar fotografia a fost realizată de Dumitru Angelescu. Există și un videoclip (în engleză) care chiar merită vizionat. Câteva citate din articol:

„Oscar este o maimuță mare de pluș care îi face pe copiii care trec prin Vama Siret în aceste zile să râdă. Adulții plâng când îl văd. Nu am înțeles de ce, așa că am întrebat o mamă ucraineană. Ea a răspuns că a fost impresionată că facem tot posibilul pentru a le face copiii să zâmbească din nou. M-a îmbrățișat”, spune Melinda Endrefy, Psihologul nostru de Urgență la AMURTEL România.

„Când nu-i amuză pe copii, Oscar stă în containerul biroului unde este coordonată toată munca voluntarilor de la Vama Siret. După primele zile haotice, ONG-urile, voluntarii, pompierii și poliția au început să lucreze ca o echipă organizată…”….