Play Day 28 septembrie

11.10.2019

Copiii din Familia AMURTEL, împreună cu trei oaspeți din Italia și în jur de douăzeci de alți prieteni s-au bucurat de o zi frumoasă și caldă pentru rima zi Play Day în marele oraș!

Toată lumea s-a adunat la intrarea parcului ”Lumea Copiilor” și am început ziua cu niște jocuri în grup pentru a sparge gheața, a ne cunoaște mai bine și a ne încălzi pentru distracție.

Așezați în cerc, împreună i-am urat ”La Mulți Ani!” lui Ion, am cântat și ne-am jucat . Apoi am plecat cu toții către marele loc de jocă din centrul parcului, unde ne-am bucurat de toat toboganele, tunelurile, leagănele, bărcuțele și jocurile de acolo pentru câteva ore bune.  A fost o ocazie extraordinară pentru sponsori și prieteni de a se conecta cu copiii într-un mod distractiv.

Ne-am întors pe jos la Grădinița Răsărit pentru prânz, unde ni s-au mai alăturat câțiva prieteni, așa că am mai jucat câteva jocuri în cerc și apoi am mâncat sarmale cu orez și soia, felul de mâncare omniprezent la petrecerile românești. Sarmalele au venit tocmai de la Pănătău unde au fost pregătite cu mult drag – cel mai bun condiment, au fost delicioase.

Apoi am avut un mic spectacol de teatru, improvizat rapid de talentații noștri oaspeți italieni:  Devarainjan, Gayatrii și Miirabai,  împreună cu Didi. Mihaela a tradus povestea “Madalasa” – despre o regină yoghină care și-a ghidat spiritual copiii, inspirându-i să devină mari înțelepți încă de la o vârstă tânără, spre nemulțumirea regelui care dorea un moștenitor.

Am încheiat ziua Play Day cu sărbătorirea zilei de naștere a lui Ion care a fost foarte surprins să primeacă exact cadourile pe care și le-a dorit: o mașină cu telecomandă, ghete și o carte. A fost un moemnt foarte emoționant pentru toată lumea, pentru că Ion a fost în mod clar copleșit de atenția primită. A fost cumva împietrit când a primit cadourile, mai ales pentru că erau ambalate frumos și-i era teamă să le desfacă, nu cumva să distrugă hârtia. A încercat foarte delicat să le dezambaleze și atunci când hârtia s-a rupt, s-a simțit foarte incunfortabil. Dar, cu încurajările noastre, după ce i-am explicat că acesta este scopul hârtiei de împachetat, să fie ruptă, n-a mai avut probleme la al doilea cadou. Chiar a devenit expert rapid, și a sfâșiat hârtia cu mare plăcere.

A fost așa de surprins să-și vadă dorințele îndeplinite, încât a uitat să mulțumească, până când sora lui mai mare, Alina, s-a apropiat și i-a reamintit în șoaptă. Ion nu și-a dat seama din prima ce îi spune Alina, așa că instrucțiunile subtile au trebuit repetate. Ion nu est obișnuit să fie în centrul atenției, așa că toată agitația din jur a fost cam stânjenitoare pentru el, care e obișnuit să se piardă printre ceilalți.

Am vrea să mulțumim din nou tuturor celor care ni s-au alăturat pentru încă o zi plină de distracție și bucurie, iar copii deja așteaptă următoarea Play Day din luna mai!

Dacă dorești să contribui pentru a le asigura copiilor din Familia AMURTEL o locuință sigură, mese hrănitoare și ajutor pentru educație și dezvoltare, poți afla cum poți deveni sponsor prin intermediul butonului verde de mai jos. 

Doneaza