Săptămâna Națională a Voluntariatului la Izvorul Speranței

15.05.2019

În 2019, Săptămâna Națională a Voluntariatului și-a sărbătorit majoratul prin organizarea celei de-a 18-a sale ediții! Tema de anul acesta a fost Agenda 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă.  

Pentru că Pănătău este un sat ascuns printre dealurile subcarpatice ale Județului Buzău, tema aleasă pentru activitățile organizate la Izvorul Speranței s-a concentrat pe unul dintre obiectivele majore ale Agendei 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă, Viața terestră.

Activitățile au fost centrate pe pilonii acționabili ai obiectivului, respectiv protejara și restaurarea ecosistemelor terestre, protejarea și gestionarea fondului forestier, combateres deșertificării și prevenirea pierderii biodiversității.

Mai mult decât atât, tinerii voluntari s-au familiarizat cu cele 17 obiective majore ale Agendei 2030 și cum pot contribui la atingerea lor prin acțiuni de zi cu zi și alegeri care țin de stilul de viață.

Larisa Bratucu, Directorul centrului izvorul Speranței a coordonat proiectul și i-a implicat pe voluntari în activități în cadrul cărora au învățat să protejeze mediul înconjurător prin reciclare, cum să producă compost din resturile biodegradabile și cum să colecteze selectiv deșeurile.

Izvorul Speranței a participat și la concursul de idei, câștigând materiale pentru promovarea temei.