Centrul Morningstar – o întreprindere socială ce promovează starea de bine

Centrul Holistic Morningstar a fost prima oară conceput în timpul competiției NESST din 2012 și a fost apoi dezvoltat în timpul unui curs despre managementul întreprinderilor sociale susținut de FDSC.

În acel moment clădirea funcționa ca grădiniță și la început planul a fost acela de a extinde serviciile grădiniței către alte servicii corelate, precum cursuri părinte-copil, cursuri pentru părinți, cursuri prenatale și masaj infantil. Totuși, după o mai profundă analiză, AMURTEL a luat decizia de a închide grădinița și de a converti spațiul în întregime pentru a dezvolta o întreprindere socială care să promoveze valorile unui stil de viață sănătos, echilibrat, cu conștiință ecologică și de dezvoltare personală holistică ale organizației.

Plănuim, de asemenea, să folosim centrul pentru a instrui tineri elevi cu dizabilități de vedere de la Școala Regina Elisabeta în masajul ayurvedic, masajul thailandez și alte forme alternative de masaj, pentru a le spori șansele de angajare și a le lărgi astfel oportunitățile unei cariere.

Țelul financiar al centrului este de a deveni auto-sustenabil financiar după primii doi ani de la înființare și de a genera profit care să susțină proiectele sociale, dar și de a prevedea costurile viitoare ale organizației.