Schimb de bune practici în primul ajutor psihologic la PTF Siret

14.07.2022

Invitația se adresează tuturor reprezentanților din domeniul MHPSS (sănătății mintale și sprijin psihosocial), care lucrează cu refugiații ucraineni, în special la Granița Siret sau în județul Suceava (psihologi, asistenți sociale etc)

Când: luni, 18 iulie, 12:00-16:00

Unde: Camera Frontex, PTF Siret

Facilitator: Melinda Endrefy,  Psiholog de Urgență din AMURTEL

Pentru cine:

Toate organizațiile cu asistenți sociali și psihologi implicați în acordarea de sprijin MHPSS refugiaților de la PTF Siret

Despre evenimentul:

Psihologul de urgență din AMURTEL România, Melinda, împreună cu popularul ei asistent Oscar, emblematica noastră maimuță uriașă, au oferit îngrijire psihologică de urgență a peste 600 de refugiați care au trecut prin granița Siret în perioada martie-mai 2022. În iunie, Melinda și-a mutat atenția către Ucraina, unde a a consolidat capacitatea psihologilor locali din Ucraina pentru a putea face față mai bine afluxului mare de cazuri de traumă generate de război și deplasări. Împreună cu Dr. Ismael Pérez García, Ph.D., ea a pregătit o evaluare aprofundată a situației psihologice a persoanelor strămutate din cauza războiului, din Ucraina.

Dorința Melindei este să împărtășească cele mai bune practici pe care le-a dezvoltat pentru a lucra eficient, depășind bariera lingvistică cu refugiații, precum și perspective din observațiile ei directe asupra condițiilor din cauza cărora fug refugiații în Ucraina.

AMURTEL este, de asemenea, interesată să învețe din experiențele actualei echipe, să descopere cum evoluează situația cazurilor MHPSS la graniță și noi bune practici care decurg din aceasta.

Va fi o discuție interactivă și bogată și un schimb de experiență care are ca scop îmbunătățirea înțelegerii și practicilor tuturor.

Agenda întâlnirii:

12:00 Prezentarea participanților/ Întâmpinarea
12:30 Prezentarea proiectului AMURTEL România
13:00 Joc de rol pentru schimb de bune practice
13:30 Scurte prezentări despre cele mai bune practici (partea 1)
14:00 Pizza la Prânz!
15:00 Scurte prezentări despre cele mai bune practici (partea 2)
15:45 Concluzii și încheiere

Presupunând că subiectul este unul de interes pentru organizația dumneavoastră, invităm pe toți reeprezentanții interesați să se înregistreze, prin completarea detaliilor în câmpurile de mai jos.

Vă așteptăm (și cu pizza)!

Înscrie-te aici!

Trainingul este finanțat de către CARE Franța.