O lectie de italiana prin yoga si cantec

articol de Giorgia Garbuio – voluntar la Gradinita Rasarit

As vrea sa va povestesc una dintre experientele mele cele mai interesante, de cand lucrez cu copiii de la Gradinita Rasarit din Bucuresti.

Am pregatit o lectie pentru cei de la grupele mica si mijlocie (Buburuzele si Fluturii) in care sa invatam animalele in limba italiana.

Dupa aproape 5 luni petrecute in gradinita, am incercat sa unesc intr-o singura prezentare toate competentele dobandite pana la momentul respectiv. Am structurat lectia despre animale ca o combinatie intre yoga, cantec, expresii non-verbale si diverse interpretari astfel incat copiii sa invete cu placere si sa-si aminteasca usor, prin asociere, numele animalelor.

Am ales un cantecel italian celebru – Nella Vecchia Fattoria – copiii au ales animalul preferat si i-am rugat sa il imite. In acest fel, copiii s-au simtit mai motivati si mai implicati pentru ca au avut o alegere de facut. Dupa ce am exersat animalele, pasul urmator a fost cantecul in limba italiana si interpretarea lui in combinatie cu posturi de yoga. Am asociat fiecarui animal o pozitie interesanta si amuzanta de yoga si copiilor le-a facut placere sa invete numele animalelor prin miscare si cantec.