Al 8-lea an de „Izvorul Sperantei”

20.11.2015

In acest an „Izvorul Sperantei” a deschis din nou portile pentru un an nou scolar! Proiectul a inflorit sub conducerea inspirata a Larisei Bratucu. In 2015 ea a organizat diferite activitati la nivelul comunitatii. Copiii au fost implicati in Saptamana Nationala a Voluntariatului, au vizitat Gradina Bio AMURTEL pentru o aventura ecologica, cu scopul de a dezvolta constientizarea noii generatii asupra potentialului agriculturii bio.

In aceats vara, alaturi de voluntarii nostri SEV, „Izvorul Sperantei” a organizat Festivalul Copiilor. Voluntarii SEV au fost, de asemenea, implicati in renovarea caminului cultural din Panatau. Larisa a organizat si un concurs de ciclism in comunitate, iar in noiembrie unul de tenis de masa.

Ionut, un adult cu nevoi speciale care a crescut la Familia AMURTEL a devenit un angajat de baza, si-a dezvoltat un puternic simt al responsabilitatii si s-a dedicat acestui proiect. Este foarte mandru de munca lui. Dorina continua sa gateasca o mancare vegetariana excelenta, pe care copiii abia o asteapta in fiecare zi, mai ales ca anul acesta a pregatit mai multe dulciuri in mod regulat!

Copiii vin entuziasti la centru, primesc o masa calda, ajutor la teme si apoi se joaca, fac activitati artistice, sport si altele la care, in mod normal, nu ar avea acces. Centrul joaca un rol important in comunitate pentru prevenirea riscului de abandon scolar si nu numai. In timpul unei vizite recente a reprezentantilor Autoritatii de Protectie a Copilului, acestia au observat ca zonele care au un centru after-school ca al nostru, au o rata scazuta a interventiilor de criza.

Centrul „Izvorul Sperantei” se bazeaza pe donatiile dumneavoastra pentru a-si continua activitatea!