Centrul de zi Izvorul Speranței din Pănătău, județul Buzău

La Centrul de zi Izvorul Speranței din Pănătău, județul Buzău, poți oferi copiilor nevoiași mese calde cu alimentație nutritivă, sănătoasă, vegetariană, sprijin cu lecțiile și suport pentru îmbogățirea educației creative prin artă, sport și învățare non-formală.

ÎNVĂȚAREA ESTE DISTRACTIVĂ!

Obiectivele centrului de zi sunt motivarea copiiilor să-și finalizeze studiile și să descopere că procesul de învățare poate fi distractiv, plăcut! Copiii au, de asemenea, oportunitatea de a învăța limbi străine prin contactul cu voluntari europeni și internaționali. În plus, punem accentul pe întărirea voinței copiilor de a deveni cetățeni activi în comunitate, participând la diferite activități de voluntariat dedicate mediului și oamenilor din comunitate.

33 DE COPII FRECVENTEAZĂ CENTRUL

În prezent la Centru sunt 33 de copii înscriși, majoritatea provenind din familii dezavantajate socio-economic. Centrul de zi Izvorul Speranței a fost deschis în septembrie 2007 de către Asociația AMURTEL, în parteneriat cu Consiliul Local din Pănătău și cu Cooperating Netherlands Foundation (CNF).

SPRIJINUL NUTRIȚIONAL SPRIJINĂ FRECVENȚA LA ȘCOALĂ

DSCF6003Copiii din sate dezavantajate economic precum Pănătău, sunt expuși unui risc mai mare de abandon școlar în primii ani de școală. Mulți dintre ei nu primesc mese echilibrate și hrănitoare acasă, și trebuie să meargă pe jos până la școală, mai bine de o oră în fiecare zi, cu stomacul gol. Pentru că le e foame, nu sunt capabili să se concentreze la ore. În plus, părinții nu reușesc deseori să le ofere sprijinul și pregătirea de care au nevoie pentru a reuși la școală.

EDUCAȚIA – SOLUȚIA PENTRU A IEȘI DIN CERCUL SĂRĂCIEI

Poți fi cel care ajută un copil de la Centrul de Zi Izvorul Speranței să rupă cercul sărăciei, susținându-l pe durata studiilor. Educația este unul dintre cele mai importante lucrui, iar suportul tău va asigura că reușesc să își ducă la cap cu bine studiile.