Teachers Training for how to recover from Trauma after Warthquake Organised by Amurt Nepal at Mandali Higher Secondary School, Chhoprak , Gorkha Nepal. Photo : Uma Bista

Interventie dupa cutremurul din Nepal: training pentru profesori

AMURTEL Romania a participat la strangerea de fonduri pentru ajutorarea sinistratilor, in urma cutremurului din Nepal. S-au distribuit produse de care era urgenta nevoie, incusiv mancare, haine, paturi si materiale de constructii, pentru prima faza a interventiei.

Dupa ce a trecut starea de urgenta, a intervenit nevoia unor angajamente pe termen lung pentru a reconstrui  si a reintegra toate structurile.

Iata unul dintre programele noastre specializate din Nepal:

AMURT organizeaza training-uri pentru profesorii din Nepal pentru a-i asista pe elevii  care se intorc la scoala dupa dezastru. Training-ul de 4 zile, are 2 zile rezervate pentru teorie si exercitii si 2 zile de instruire practica cu elevii reveniti la scoala. Training-ul se bazeaza pe resurse multiple precum terapiile creative, yoga si terapii de grup.

Multe dintre scolile din Nepal au fost daramate sau distruse, astfel ca AMURT construieste Centre Temporare de Educatie ale caror clase se deschid dupa ce au fost decorate de catre elevi.

Va rugam sa donati pentru a sustine aceste eforturi in continuare!