Ziua Internationala a Romilor la Domnesti

20.04.2016

Pe data de 08 aprilie 2016 a avut loc Ziua Internațională a Romilor pe care și noi în cadrul proiectului am dorit să o sărbătorim printr-o serie de evenimente ce au avut loc la Centrul AMURT din Domnești unde la începutul zilei am pus un filmuleț pentru beneficiarii proiectului nostru despre un copilaș ce aparține etniei rome și care prezintă istoria romilor. Filmul care se numeste Anghel prezinta situatia unui copil de etnie roma la scoala în care prezintă un proiect despre istoria strabunicilor lui, prezentand parcursul strabatut de romi din India spre toata Europa.

De asemenea, un alt lucru important pe care l-am realizat pentru beneficiarii nostri este ca în centrul nostru am avut o pictură lunga de 2 m ce reprezintă istoria romilor.

Am avut și o galerie despre cele mai importante persoane din istoria romilor până în prezent.

Printre ei s-au aflat actori importanti din perioada abolirii sclavagismului, deportarilor în Transnistria si mișcării romilor la nivel național si internațional de la inceputuri până în prezent.

Evenimentul putem spune ca a reprezentat un real succes deoarece am avut prezenți aproape de 100 de beneficiari la Centrul AMURT din Domnești, iar la finalul evenimentului, organizația de implementare împreună cu beneficiarii au realizat un Marș al Diversității pe strazile principale din Domnești până la raul din comună, unde aceștia au aruncat flori pe râu reprezentând un omagiu adus persoanelor de etnie roma care au murit la Holocaust in Transnistria.