Hranesti elevi!

Maia

Maia este o fetiță cu ochii albaștri și părul blond. Ea are mulți frați. Sunt crescuți de mama lor – tatăl copleșit de neajunsuri s-a refugiat în altă familie. Locuiesc într-o cămăruță. Mama se chinuie zilnic să le pună ceva pe masă. Este greu cu dormitul, spălatul, făcutul temelor, cu totul!

George

George este un băiețel frumos și vorbăreț din clasa I. El mai are un frate clasa a II-a și o surioară mai mică. Mama, analfabetă, îi crește singură pentru că tatăl a murit.

Luana

Luana are 6 ani. Este o fetiță mereu  tristă. Părinții sunt plecați în străinătate. Ea, împreună cu fratele mai mic, a stat la trei familii pana acum: mătuși sau bunici.

În comunitatea noastră sunt mulți copii ca Maia, George sau Luana. Copilăria acestora, care ar trebui să reprezinte o perioadă magică a iubirii, explorării, inocenței și a speranței, le este umbrită de neajunsuri, dor de părinți, violență în familie, muncă grea pentru vârsta lor. Mulți dintre ei se culcă cu burtica goală, iar la școală ajung tot flămânzi.

La mulți din acești copii se observă, în primul rând, o dificultate de concentrare, ei fiind hipersti­mulați. Din acest motiv se interiorizează atunci când, de exemplu, nu reușesc să citească sau să facă un lucru manual.  Au probleme în a se concentra, mai ales pe materialele scrise. De asemenea, au probleme de natură emoțională, din cauza relațiilor tensionate din familie, sau cu colegii, și nu se pot raporta responsabil la ceea ce înseamnă procesul de învățare. Deși cei trei copii sunt personaje imaginare, poveștile lor sunt în conformitate cu realitatea.

Așa i-am cunoscut când au pășit în Centrul de Zi “Izvorul Speranței”. De 10 ani, peste 400 de copii s-au bucurat de serviciile oferite de centrul de zi. Zilnic, în timpul anului școlar, copiii sunt așteptați cu masa caldă și cu un desert delicios , pregătite cu dragoste de Dorina, bucătăreasa noastră. Apoi Andreea, educatoarea, și asistentul social, Larisa,  îi ajută la teme și, prin diverse activități, îi determină pe copii să își descopere talente ascunse. Atmosfera caldă și iubitoare din centru îi ajută pe copii să uite de probleme și să se simtă prețuiți. De curând, s-a alăturat echipei și Ana, un tânăr psiholog.

“…Oare să-l numesc doar centru? A fost ca o a doua casă a mea. Acolo eram hrăniți, ajutați la teme, supravegheați, iar in fiecare zi aveam inclusă în program câte o activitate pentru a ne destinde și pentru a învăța ceva nou. Mâncărica pe care o primeam era exact ce trebuia după o dimineață grea de “muncă” la școală…” – gânduri frumoase de la o fostă beneficiară, acum elevă la un liceu de renume din zonă.

Devenind sponsor, tu poți fi unul dintre cei care ajuta acești copii, oferindu-le un viitor mai bun alături de echipa noastră.

Donația ta  ajută copiii ca Maia, George sau Luana, să continue studiile, să diminueze șansele ca ei să fie instituționalizați, fiind astfel despărțiți de părinți și frați, să dobândească deprinderi de viață, care să îi ajute în viitoarea integrare in societate.

Hrănește elevi … trup și suflet printr-o donație!

Este simplu să sponsorizezi lunar. Alege ce sumă vrei să donezi din lista de mai jos sau stabilește tu o sumă cu care ești confortabil.

  • Pentru a asigura activitățile recreative și ajutorul la teme: $15/ luna   
  • Pentru a oferi unui copil mâncare sănătoasă zi de zi:  $25 / luna
  • Pentru a asigura aces la toate activitățiile centrului:  $40 / luna
  • Pentru orice alta suma – doneaza aici!