Haiti – dupa cutremur

Echipele AMURTEL au fost active in Haiti de mai bine de 20 de ani, asa ca imediat dupa cutremur au intrat in actiune si au participat cu eforturi majore la interventiile de ajutor.

Zona din jurul centrului AMURTEL din Bourdon, Port au Prince, a fost lovita puternic si astfel multi care deja se luptau cu saracia coplesitoare, au fost nevoiti sa indure pierderea devastatoare a celor dragi, a caselor si a locurilor de munca.

AMURTEL si organizatia partenera AMURT au organizat si supervizat un program de succes numit „Spatii prietenoase pentru copii” („Child Friendly Spaces”). Acest serviciu important se adreseaza nevoilor copiilor din taberele de sinistrati, oferindu-le rutina necesara si modalitati de de-tensionare prin joaca, creativitate si servicii specializate. Ei primesc suport nutritional si acces la alte interventii de-a lungul programului.

AMURTEL a supervizat 7 tabere de ajutor, cu aproximativ 18000 de sinistrati, in timpul interventiilor de dupa cutremur. Cum avea deja o prezenta serioasa in zona, chiar si dupa plecarea celorlate organizatii, AMURTEL a ramas si a continuat sa ofere servicii sociale.

Presedintele AMURTEL Romania, Denise Deshaies (Didi) a fost in Haiti dupa cutremur pentru a participa la initiativele de ajutor si a creat un video, pentru a docuenta evenimentul.