Grădinița Răsărit – proiect de economie socială de succes

AMURTEL a inaugurat prima grădiniță Răsărit în 1992 în nordul Bucureștiului și, mai târziu, în 1995, a mai inaugurat una în cartierul Mihai Bravu.

În prezent, Grădinița Răsărit se află doar la locația din Mihai Bravu.

Obiectivele sociale ale grădiniței:

  • Să furnizeze educație accesibilă inclusivă copiilor cu dizabilități alături de colegii lor cu dezvoltare tipică.
  • Să dezvolte o abordare alternativă, holistică față de educația timpurie – cunoscută sub numele de Educație Neoumanistă.

Obiectivele financiare ale grădiniței:

  • Să atingă independența financiară și auto-sustenabilitatea.
  • Să contribuie la amortizarea costurilor manageriale de viitor ale asociației AMURTEL.

GRĂDINIȚA VEGETARIANĂ ATRAGE PĂRINȚII PREOCUPAȚI DE UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS

AMURTEL a atins aceste obiective de-a lungul anilor, iar acum ne bucurăm de o mare cerere a serviciilor grădiniței, cu număr maxim de înscrieri, datorate mai ales poziției unice de primă grădiniță vegetariană din București și includerii de legume și fructe organice cultivate la ferma noastră.

A devenit de mare interes pentru părinții atenți la sănătatea copiilor lor să evite expunerea celor mici la mâncăruri suprasaturate în zaharuri, grăsimi și sare cât timp sunt încă în stadiile delicate de formare. Ei doresc să-și protejeze copiii, pe cât posibil, de produse tratate cu pesticide și chimicale, pline de conservanți și arome artificiale. Grădinița a reușit să satisfacă această nișă, și avem chiar în plan să ne extindem în nivelul școlare mai mari și într-un spațiu mai mare, pentru a satisface cererea tot mai crescută.

Grădinița a pornit cu sprijin financiar de la Swedish Infant Massage Association și filiale internaționale ale AMURTEL, dar acum este independentă financiar și capabilă să își susțină propriile costuri, precum să și contribuie la costurile manageriale ale AMURTEL.

IMG_6699CURRICULUMUL EDUCAȚIEI NEOUMANISTE

Echipa educațională de la grădiniță a articulat cei 19 ani ai săi de experiență în dezvoltarea și aplicarea educației neoumaniste sub forma unui curriculum alternativ, ce a fost înaintat Ministerului Educației.

Pentru a dezvolta mai departe educația neoumanistă ca alternativă educațională legitimă, AMURTEL a creat o a doua organizație, mai specializată, numită AEN: Asociația Educației Neoumaniste, ce va focusa pe formarea profesorilor, constituirea de materiale didactice și supravegherea multiplicării standardelor și modelului educației neoumaniste în alte grădinițe și școli.