Festivalul copiilor

 

Festivalul Copiilor de anul acesta a avut loc între 8 și 19 iulie, la Centrul de Zi Izvorul Speranței din pănătău. Voluntarii noștri s-au implicat în mod deosebit pentru reușita acestui eveniment. Copiii s-au bucurat de două săptămâni de ateliere creative, jocuri, consursuri sportive și distracție. Împreună cu voluntarii și copiii de la Familia AMURTEL, am construit chiar și un spațiu de joacă cu nisip!

Activitățile planificate nu numai că le-au oferit copiilor ocazia să se distreze în vacanța de vară, dar și să-și dezvolte abilități esențiale pentru viitor, precum: lucrul în echipă, atitudinea colaborativă, abilități de comunicare, integrarea în grup.  De asemenea, ne-am concentrat pe exersarea toleranței față de idei diferite, critica constructivă, primirea și oferirea de feedback valoros, presum și susținerea argumentată a părerilor personale. Iată cum a fost:

Copiii au participat la competiții de fotbal și baschet, dar și la o mulțime de jocuri sportive.

În timpul atelierului practic de cusut, au învățat să confecționeze săculeți pentru plantele medicinale pe care le-au cules în timpul uneia dintre excursii. În afară de a fi distractivă, excursia a fost și practică: copiii au învățat să identifice diverse specii de plante medicinale.

Copiii și voluntarii și-au exersat abilitățile de constructori atât la proiectul de construire a locului de joacă cu nisip, cât și la confecționarea unei lăzi pentru compost. Activitatea de ecologizare a zonei din jurul Centrului s-a bucurat de participarea și entuziasmul copiilor.

Unul dintre cele mai amuzante ateliere a fost cel în care copiii au confecționat diverse obiecte folosind sfoara!

Festivalul s-a încheiat cu o petrecere mare pentru toată lumea!

Abia așteptăm cursa anuală de biciclete din toamnă!

Vezi mai multe fotografii pe pagina de Facebook Izvorul Sperantei.

Dacă vrei să contribui la susținerea Familiei AMURTEL pentru a le asigura copiilor o casă sigură, o masă caldă și ajutor pentru educație și dezvoltare, folosește butonul verde.