Familia AMURTEL – un mediu sigur, cald și iubitor pentru copii vulnerabili

 

Puteți oferi siguranță, dragoste și șansa la vindecare unui copil care a fost preluat dintr-o situație de neglijare, abuz, sărăcie extremă sau pierdere a familiei, de către Serviciile de protecție a copilului din județul Buzău. * Geani avea doar cinci ani când mama sa a ajuns la spital după un episod deosebit de serios de violență domestică. Atunci au intervenit serviciile de protecție a copilului și i-au adus pe Geani și fratele său mai mare la Familia AMURTEL.

Când sprijiniți Familia AMURTEL, susțineți o casă de copii mică, în stil comunitar, pentru un copii la fel ca Geani. Oferă un cămin iubitor, cald și vindecător copiilor ai căror părinți nu au putut să-i îngrijească din 1995. În prezent, există doisprezece copii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani care locuiesc în casa copiilor, care se află în Panatau, un frumos sat tradițional din Carpații Orientali ai României.

Odată ajuns în Familia AMURTEL, un copil ca si Geani va avea în sfârșit nu numai mâncare hrănitoare, haine potrivite pentru vârsta sa și un mediu sigur, dar va avea și șansa de a se bucura de plăcerile simple ale copilăriei: mersul cu bicicleta, petreceri pentru zilele de naștere, camping, joacă în groapa cu nisip, jocuri cu lego, păpuși, mașinuțe de jucărie, cătri educative.

Cel mai important, el va fi înconjurat de adulți grijulii care îi pot oferi afecțiunea de care are nevoie pentru a-și forma încrederea în sine și speranța. Va avea, de asemenea, acces la consiliere și sprijin suplimentar pentru îndrumare pentru a ajunge cu educația la zi.

Deși nu este posibil să ștergeți vreodată istoria dureroasă a unui copil, împreună putem rescrie viitorul lor.