Experiența de voluntar a lui Maetri

Ne petrecem viețile punând un picior înaintea celuilalt. Uneori, nu ne întrebăm încotro ne duce drumul și ne lăsăm purtați de el, ceea ce conduce la irosire emoțională și lipsă de satisfacție. Oamenii sunt orientați către sarcini, așa că le fac una câte una. Ne traim viețile fără întrebări până în momentul în care ceva din noi se trezește. Școală, muncă, sarcini, chiar și prietenii. Și suntem înconjurați de oameni făcând același lucruri. Uneori, suntem neproductivi împreună și pare în regulă, pentru că toată lumea pățește același lucru. te simți vreodată nervos pentru că nu știi exact ce va urma?

Prin voluntariat, pot să mă înțeleg mai bine, și îmi înțeleg mai bine și nevoile. Nu doar fac lucruri, ci am experiența vieții mele. Dedicându-mi timpul pentru AMURTEL România, sunt expusă la situații care nu mi-ar fi ieșit în cale dacă mi-aș fi urmat rutina unui picior înaintea celuilalt. Am studiat știința mediului marin, și iată-mă, mai departe de ocean decât am fost vreodată. Proiectele pe care le dezvoltă Didi sunt absolut inspiraționale. De la grădiniță, centrul rezidențial, centrul holistic, centrul de zi. De câteva ori pe săptămână îmi petrec diminețile la grădiniță, ajutând educatorii și copiii. Îmi place să observ comportamentul copiilor, până la urmă copiii sunt tot copii indiferent de cultura în care s-au născut, iar curiozitatea și personalitățile lor transpar în fiecare zi.  Folosesc exerciții aplicate pentru a le arăta valoarea practicilor sustenabile. Săptămâna trecută, le-am arătat cum se obține compostul. N-am avut până acum ocazia să lucrez cu copii, iar Grădinița Răsărit, o grădiniță bazată pe moralitate și spiritualitate, m-a ajutat să mă dezvolt împreună cu copiii de 5 ani, reconectându-mă cu copilul din mine.

Maturizarea e grea și nu se termină niciodată. Am 24 de ani și învăț ceva nou în fiecare zi. Experiențele care mă ajută cel mai mult să cresc sunt cele în care interacționez cu oamenii și lucrez pentru binele comun. Aceasta se reflectă în comportamentul meu la jobul „real”, cel în domeniul ecologiei marine. Experiența voluntariatului mă ajută să mă conectez mai bine la oamenii din jurul meu, la ceea ce am de făcut și recunosc că indiferent ce fac sau unde ajung, sunt aici pentru a sluji. Un instrument pentru bunăstarea planetei și asta înseamnă uneori amestecarea compostului sau schimbarea scutecelor, gratis.