Micii ecologisti din Panatau curata malul raului

11.10.2012

Clubul TIP (Tinerii Isteti din Panatau) a fost infiintat in anul 2011 si are ca obiectiv antrenarea tinerilor de 16-18 ani sa-si asume responsabilitati in comunitatea lor. Anul acesta clubul si-a continuat activitatea, de data aceasta fiind implicati beneficiarii Centrului de Zi “Izvorul Sperantei”, precum si copiii de la “Familia Amurtel”. In acest scop am depus un proiect a Consiliul judetean Buzau, care a si fost aprobat,
in care am solicitat finantare.

Proiectul a avut ca obiective prinacipale: provocarea copiilor sa lucreze in echipa, dezvoltarea empatiei fata de ceilalti membrii ai societatii si grija fata de mediul  care traim.

Una dintre activitati menite sa trezeasca in copii dorinta de a proteja mediul inconjurator, a fost actiunea de strangere a gunoaielor de pe malul micului rau ce trece prin centrul comunei. Micii ecologisti au fost incantati de rezultat si au spus ca ii vor “trage de urechi” pe cei pe care ii vor vedea aruncand gunoaiele in alte locuri decat cele amenajate special in acest scop.

In scopul insuflarii empatiei fata de semeni, precum si a invatarii prepararii unui meniu, copii au pregatit pranzul pentru 10 batrani din comunitate. Ei au realizat acest lucru cu banii stransi in urma organizarii unei seri dansante pentru copii de varsta lor. Dupa ce au gatit pranzul si l-au pus la casolete, au mers la batrani acasa sa le duca mancarea. Bucuria de pe fetele batranilor, lacrimile din ochii si urarile de sanatate primite din partea lor, au fost cea mai mare rasplata primita de copiii implicati.

bac 258