Solar distrus de caderi masive de zăpadă

02.05.2014

Ferma noastră a fost lovită de cel mai greu viscol din ultimii 50 de ani

Chiar săptămana trecută, după viscole puternice care au adus zăpadă de 4 metri, 2 din solarele noi construite la ferma AMURTEL din Poieni s-au prăbusit, asa cum s-a intamplat si cu alte solare din tară. Guvernul roman a declarat starea de urgentă si armata a fost chemată să salveze oamenii blocati in case. Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a reconstrui solarele si a continua proiectul. Donatii de urgenta pot fi facute printr-un click:

IMG_0618Al doilea sezon plin de succes

Acest dezastru a venit dupa ce proiectul de agricultură sustinută de comunitate de la ferma noastră s-a incheiat cu succes la sfarsitul anului: productia a crescut de la o tonă de legume in primul an la aproape 5 tone in acest sezon. Ferma a oferit cosuri saptamanale cu legume organice proaspete celor 35 de consumatori din Bucuresti, dar si centrului rezidential Familia AMURTEL si gradinitei din Bucuresti. Ea a oferit experientă in muncă tinerilor nostri care se pregatesc sa paraseasca sistemul de protectie din Familia AMURTEL si a creat locuri de munca pentru doua femei muncitoare din sat, Cristina si Daniela.

Premii și Recunoastere

 Am primit un grant de la Regiunea Trentino pentru a instala un sistem de irigatie si un alt grant de la Solidea pentru a construi un solar de dimensiuni medii. Mai mult, planul de business al fermei ca intreprindere socială a primit Premiul pentru Excelentă din partea Proiectului Prometheus. Solarul nou de 500 mp care acum s-a prabusit a fost construit cu banii din premiu. Vara trecuta, ferma a apărut pe prima pagina a ziarului Romania Liberă si a fost prezentată ca model de integrare in conferinte din Franta. Spania si Portugalia. Abia asteptăm să incepem sezonul si sa avem o productie si mai buna pentru proiectele noastre si consumatorii din acest an, avand in vedere ca echipa noastra a castigat mult mai multa experientă si, in sfarsit, si-a creat infrastructura necesară.

Avem nevoie de ajutorul vostru!

Este o lovitura zdrobitoare dar ne bazăm pe ajutorul vostru pentru a reconstrui solarul si a continua proiectul mai departe. În acest an am planificat să ne extindem si să includem două ferme noi mici. Donatiile voastre sunt importante si ne vor ajuta să depasim acest obstacol si să devenim mai sustenabili pentru a oferi mancare copiiilor si experientă in muncă tinerilor.

IMG_2085