Voluntariat la AMURTEL : o experienta de invatare creativa

08.08.2011

În timp ce Fernando Aranda picta absorbit un tablou reprezentând un soare radios ce zâmbea deasupra unei scene cu copii fericiți din toată lumea, cu animale, albine, chiar și o șopârlă, oameni – mai tineri sau mai bătrâni – ce treceau pe lângă Grădinița Răsărit AMURTEL s-au oprit să-l privească cu fascinație. Mulți dintre ei l-au întrebat – în română – despre tablou, dar – deși vorbea numai spaniolă –, limbajul artei a creat o punte universală de comunicare, și trecătorii au plecat cu un zâmbet pe buze.

Fernando este unul dintre mulții voluntari ce au venti să ne ajute cu proiectele. Ca artist, și-a folosit talentul la desen pentru a picta tablouri murale și decorații, și pentru a susține workshopuri cu copii din Familia AMURTEL și Izvorul Speranței. La centrul de zi Izvorul Speranței i-a ghidat pe copii în a picta unul dintre pereții din clădire. Copiii au decis să deseneze împreună un copac mare cu multe ramificații.

IMG_0763-300x289Alți voluntari au venit din Portugalia, Canada, Elveția, Noua Zeelandă, Anglia, America, Italia și România. O parte din ei au făcut voluntariat la grădinița noastră, unde au fost ghidați în metoda neoumanistă de a-i învăța pe copii o limbă străină prin jocuri, povești și interacțiunea cu copiii prin limba lor natală. Alții au făcut voluntariat la centrul de zi, unde au oferit activități extra-curriculare, iar alții au ajutat la renovările de vară sau asistându-i pe copiii din casă. O întreagă echipă de voluntari au fost implicați în crearea programului Rază de soare din Brăila, destinat copiilor ai căror familii au fost afectate de inundații. Echipa AMURTEL România încearcă să găsească pentru fiecare voluntar metode de a se exprima sau de a-și dezvolta talentele și a se simți astfel satisfăcuți cu contribuția adusă.

Dacă esti interesat să faci voluntariat, află mai multe aici: