Training în agricultura biodinamică

26.11.2016

În anul 2016 echipa Grădinii Bio AMURTEL a beneficiat de un training care s-a axat pe rotația culturilor și calitățile speciale ale diferitelor tipuri de plante și relațiile între ele, condus de Konradin, un expert în horticultură de la Asociația Sonnehalde, Elveția.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale instruirii a fost schimbul de experiență în ceea ce privește integrarea adulților cu dizabilități intelectuale în agricultură. Acest lucru a inspirat o nouă abordare și o strategie pentru integrarea tinerilor noștri în cadrul proiectului de agricultură susținută de comunitate desfășurat de Grădina Bio AMURTEL. În esență, ne-am dat seama că nu trebuie să integrăm tinerii cu dizabilități direct în activitățile principale, ci mai degrabă să începem cu măsuri mai mici, pentru ca aceștia să obțină rezultate pozitive mai repede, și astfel, să își dorească să lucreze la fermă din propria inițiativă și cu entuziasm.

Instruirea a fost una dintre activitățile desfășurate în cadrul proiectului „Biohrana pentru toți”, în care AMURTEL este partener, împreună cu liderul de proiect „Asociatia Prietenia” si Asociatia „Sonnehalde”. Proiectul este finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Disclaimer: Această pagină nu reflectă în mod necesar poziția Guvernului Elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul ei aparține în întregime Asociatiei AMURTEL.

swissro-centered-1-rgb

screen-shot-2016-10-05-at-13-02-52