70 de participanți la „Ziua porților deschise” la Grădina Bio


La evenimentul „Ziua porților deschise”, organizat în data de 9 octombrie 2016 de Grădina Bio AMURTEL au participat aproximativ 70 de persoane interesate să afle mai mult despre agricultura bio.


Evenimentul a făcut parte din proiectul social de agricultură ecologică “Biohrana pentru toți” implementat de către Asociația Prietenia în parteneriat cu Asociaţia AMURTEL România şi Asociaţia Sonnhalde Gempen din Elveţia. Prin acest proiect se urmăreşte dezvoltarea unei strategii pe termen lung pentru a îmbunatăți producția și distribuția de legume bio.

IMG_3226
Am fost foarte încântați de faptul că mulți dintre consumatorii din București, prieteni de la alte ONG-uri, precum și vecini din comunitatea locală, inclusiv reprezentanți ai Grupului Local de Acțiune, fostul primar, alți mici producători, elevi și profesori au fost alături de noi.

De asemenea, doamna Anne Lise, reprezentantă a Ambasadei Elveției, ne-a onorat cu prezența dumneaei și le-a oferit mici cadouri cu steagul elvețian copiilor noștri.

Echipa Grădinii Bio a pregătit delicatese vegetariene pentru acest eveniment. Copiii de la Familia AMURTEL au ajutat echipa fermei  la prepararea borcanelor de gem, compot și  zacuscă. De asemenea, pe parcursul evenimentului, copiii au cântat  și au dansat.

Mirela și Larisa, directorii Familiei AMURTEL și Centrului de zi ”Izvorul Speranței” au prezentat activitatea cu copiii.

Evenimentul a inclus un tur al fermei, precum și un atelier pentru copii, condus de Crina, un voluntar foarte creativ, care întotdeauna este alături de noi la festivalurile pentru copii în Pănătău.

Culturile de legume s-au dezvoltat frumos în acest an datorită celor două noi solare profesionale(total 1350 metri pătrați) – unul achiziționat în cadrul proiectului „Biohrana pentru Toți”, iar cel care a fost primit ca premiu în cadrul proiectului Unicredit „Alegerea Ta”.

IMG_0680


De asemenea, suntem încântați să o avem alături de noi la fermă pe Didi Mainjira, care se ocupă activitățile specifice și de coordonarea voluntarilor WOOFer. Ea este o persoană extrem de harnică și energică care deja a organizat ferma foarte bine.

Disclaimer: Această pagină nu reflectă în mod necesar poziția Guvernului Elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul ei aparține în întregime Asociatiei AMURTEL.

swissro-centered-1-rgb

screen-shot-2016-10-05-at-13-02-52