Feedback-ul voluntarilor nostri SEV!

06.09.2014

Recomandarea Janei:

Ca să sintetizez experiența mea SEV, pot spune că mi-a schimbat viața! A fost cea mai grozavă experiență de până acum din viața mea și nu regret nimic, în ciuda unor mici probleme. Aș repeta-o oricând și îmi este dor de voi! Recomand oricui să pornească în aventura voluntariatului, pentru că astfel poți învăța multe despre tine, despre alții, despe o țară și o cultură străină. După experiența cu SEV pot respecta mai mult condițiile și standardele mele de viață din Germania.”

Nature Fairy leads the children on a celebration of Nature’s treasures from Didi Devapriya on Vimeo.

Recomandarea Annei:

Am lucrat într-o grădiniță particulară unde participam la activitățile zilnice: îi asistam pe educatori la servitul meselor, îi supravegheam pe copii la spălatul mâinilor sau la pregătirile pentru somn. În principal am avut posibilitatea să planific, să implementez și să evaluez activitățile de yoga și de limbi străine pe care le-am ales pentru copii, iar asta a fost partea distractivă a experienței mele SEV. Copiii erau împărțiți în 3 grupe, iar cei mai mici aveau doar 2 ani. Imaginați-vă cum se derulau cursurile mele de yoga și de limba italiană cu asemenea studenți mici și simpatici! Am râs copios făcând rutina de yoga sau povestind diferite povești și mimând animalele respective. În acest video puteți vedea o lecție obișnuită de încălzire, exerciții de realxare și un moment cu cântec.

Proiectul SEV mi-a împlinit așteptările. În mare, aș spune că succesul proiectului meu a fost unul desăvârșit! Sunt mulțumită pe deplin de sarcinile și activitățile pe care le-am organizat, de educatoarele din grădiniță și de mentorul meu care m-a sprijinit tot timpul. Bineînțeles, au fost și unele dificultăți. De exemplu, la început a fost destul de stresant să organizez lucrurile și în același timp să învăț ce trebuie să fac cu copiii, iar limba poate constitui o barieră între voluntari și ceilalți educatori. Chiar și așa, aș recomanda cu căldură SEV prietenilor mei. Este o oportunitate minunată: nu am avut probleme cu banii, mâncarea și cazarea și am reușit să experimentez meseria de profesor yoga. Întotdeauna mi-am dorit să încerc această meserie, fără stresul de a nu avea destui bani sau de a avea un loc prea exigent de muncă. În trecut am studiat dansul și nu reușeam să văd realist un viitor pentru această profesie. Acum știu că mă pot susține printr-un job de profesor de yoga pentru copii.

Mulțumesc încă o dată!

Yoga per i Bambini from Didi Devapriya on Vimeo.

 

Outdoor adventure education with Outward Bound from Didi Devapriya on Vimeo.