A 2-a ediție a concursurilor de ciclism și ping pong din Pănătău

30.09.2016

 

Larisa Brătucu, directoarea Centrului de zi Izvorul Speranței, împreună cu voluntari locali, au organizat a doua ediție a proiectului “Vreau să fiu activ!”, care a constat în concursuri de tenis de tenis și ping pong. Concurile au fost finanțate de către Consilul Județean Buzău și de Primăria Pănătău.

Proiectul are ca scop creșterea implicării cetățenilor în activităţi sportive, și deja a devenit o tradiție anuală locală!

Ca în majoritatea comunităților, copiii petrec mai mult timp în fața calculatoarelor, și nu se inplică în activități sportive și sociale. Crearea de tradiții locale de distracție în jurul activităților sportive, poate ajuta la contracararea acestor tendințe și sperăm să vedem că evenimentul va evolua în fiecare an. Deja în comunitatea din Pănătău se vorbește de formare a unui club de ciclism!

Într-adevăr, în acest an, a existat o creștere semnificativă nu numai în participarea, dar, de asemenea, la nivelul de pregătire pentru competiția de ciclism, în comparație cu primul an. În timp ce în primul an, cei mai mulți participanți nu au testat traseul nici măcar o dată, în acest an mulți s-au alăturat activităților de pregătire cu mult entuziasm, alături de voluntari, de biciclistul Daniel Busuoic, dar și pe cont propriu. Cursa a fost mult mai competitivă, copii entuziaști au sosit dimineața devreme, chiar înainte de ora de începere programată. În acest an, mai mulți adulți, de asemenea, au participat față de primul an. A fost un eveniment distractiv.

Competiția a ping-pong a fost, de asemenea, un eveniment plin de viață, care a reunit tineri și bătrâni laolată.

Ambele evenimente au fost televizate de către TV Buzău și au apărut în presa locală.