Kärcher Home & Garden România oferă o șansă la educație copiilor din Pănătău

Educația în mediul rural a întâmpinat noi provocări în timpul pandemiei

Suntem deja la finalul celui de-al doilea an școlar desfășurat în pandemie, în care educația formală s-a lovit de o mulțime de obstacole pentru copiii vulnerabili ai României. Școala închisă, accesul scăzut la dispozitive, internet și chiar la electricitate, lipsa acoperirii prin satelit, cât și lipsa cunoștințelor de bază pentru utilizarea platformelor online au prezentat un risc mai mare ca oricând pentru copiii din mediul rural pentru abandon școlar și marginalizare socială, odată cu trecerea la școlarizarea online.

Centrul de Zi Izvorul Speranței a oferit sprijin esențial pentru copiii care altfel ar fi rămas în urmă în această perioadă. Copiii au primit aici atât micul dejun, cât și masa de prânz la centru, iar personalul nostru nu doar că le-a oferit acces la dispozitive, astfel încât să poată urma lecțiile online, ci și asistența pentru realizarea temelor pentru acasă. Din nefericire, toate efoturile noastre au fost limtate prin natura resurselor disponibile – dispozitive puține, asigurate de personal, împărțite uneori și de către 5-6 copii simultan.

Kärcher România susține educația copiilor din Pănătău

Kärcher Home & Garden România ne-a susținut printr-un ajutor extrem de generos, donând 2500€ pentru achiziția de laptopuri și astfel, oferind o șansă la educație copiilor din Pănătău, care fără susținere riscă să acumuleze lacune greu de recuperat. Această donație, împreună cu implicarea donatorilor din strângerea de fonduri dedicată, ne-au permis să le oferim copiilor 4 laptopuri pe care să poată învăța online. În plus, școala locală din Pănătău ne-a ajutat și ea cu o donație de 12 tablete.

Mulțumim, Kärcher, pentru contribuția semnificativă adusă demersului nostru de a asigura educație de calitate pentru copiii din mediu rural și de a micșora diferențele sociale din aceștia și micuții care învață în orașe!