Detalii despre voluntariat

Mai multe informatii despre pozitiile de voluntariat disponibile:

1. Ajutor de educatoare/ profesor de limba straina

Desfasurati o activitate in engleza sau in limba dumneavoastra materna pentru copiii de gradinita vorbind exclusiv in acea limba si aplicand metode Neoumaniste de invatare care va sunt aratate, minimul de timp pentru care sa va dedicati fiind 3 luni.

Experienta in invatamantul primar nu este ceruta insa este apreciata.

Studiul individual si indrumarea in educatia Neoumanista vor fi asigurate.

Program de lucru: 10.00-15.00

Perioade de voluntariat la gradinita:

Copiii au nevoie de timp pentru a se acomoda cu oamenii noi si sunt sensibili la schimbari dese ale echipei asa ca cerem voluntarilor care planuiesc sa lucreze in cadrul gradinitei sa stea pentru o perioada mai lunga de timp.

  • septembrie-decembrie(4 luni)
  • februarie-mai(4 luni)
  • iunie-august(3 luni)

Programul de vara  include asistarea in renovarile anuale din luna august. Exista posibilitatea sa participati la un seminar referitor la educatia Neoumanista inainte ca scoala sa inceapa in septembrie.

2. Asistent in activitati extracuriculare in cadrul centrului afterschool

Voluntarii de la centrul afterschool sunt implicati in crearea de activitati extracuriculare pentru cei 25-60 de copii de scoala primara care participa la program. In timpul verii se organizeaza festivaluri, competitii sportive si alte activitati pentru copiii din comunitate. In functie de talentele si interesele dumneavoastra, puteti organiza activitati ce implica arta sau lucrul manual, fotografia, sportul, artele martiale, gatitul sau alte abilitati  practice. Este util sa va ganditi la activitati pe care sa le demonstrati ulterior deoarece copiii nu stiu destula engleza incat sa inteleaga instructiunile verbale.

Perioade de voluntariat pentru centrul afterschool:

Proiectul poate gazdui voluntari pe termen scurt si care nu are un anumit timp cerut de sedere. Sunt perioade vara cand echipa noastra este in vacanta asa ca sederile pe timpul verii trebuie planificate cu ceva timp inainte pentru a coincide cu perioadele in care organizam evenimente speciale pentru comunitate.

Program de lucru: 9.30-15.30

3. Voluntari la ferma organica

Primim de asemenea voluntari care sa ne ajute la ferma organica in timpul perioadelor de lucru, din martie pana in octombrie. Voluntarii stau la casa de langa ferma si ajuta la prasit, plantare si recoltare. Ei sunt de asemenea invitati la cine organizate de casa Familia AMURTEL, desi ei traiesc independent de ferma, la 25 de minute de mers cu masina de Panatau.

La ce sa ne asteptam cand facem voluntariat in Romania

Romania este o tara cu multe contraste interesante. Bucurestiul este o metropola efervescenta si moderna. Desi arhitectura sa este inca marcata de stilul plat, utilitar al Comunismului, aceasta se se dezvolta rapid intr-un spatiu cultural activ.

Intre timp, zonele rurale inca pastreaza stilul de viata traditonal, bazat pe agricultura. Micile ferme folosesc unelte manuale, cai si carute,iar majoritatea satenilor nu au apa curenta. Sa lucrezi si sa stai in Panatau reprezinta o oportunitate unica de a calatori inapoi in timp si de a experimenta vechiul mod de viata sustenabil al satului autentic est-european.

Munca pentru AMURTEL reprezinta de asemenea o oportunitate de a invata despre educatia Neoumanista, o metoda educationala inovativa, holistica. Veti avea sansa sa invatati mai multe despre stilul de viata yogic, sanatosn intrucat voluntarii sunt invitati sa participe la activitatile desfasurate in Centrul Holistic Mornigstar.

Puteti citi mai multe despre experientele voluntarilor pe blogul voluntarilor.

Cazare

Pentru posturile din Bucuresti nu dispunem de cazare gratuita disponibila, dar va putem ajuta sa inchiriati o camera intr-un apartament la costuri minime. Exista acces la internet wireless in spatiul gradinitei si al apartamentului, dar trebuie sa va aduceti propriul laptop. Micul-dejun si pranzul vegetariene sunt asigurate de catre gradinita.

In Panatau, voluntarii sunt cazati intr-un mediu rustic, intr-o casa de moda veche aflata la 10 minute de mers de la casa Familia AMURTEL, unde veti lua cateva mese, si la 20 de minute de mers de la centrul Fantana Sperantei. Cel mai apropiat oras ete situat la 40 deminute de mers. Casa isi asigura apa de la un izvor (exista apa curenta insa uneori nu functioneaza). Casa este incalzita de sobe in fiecare camera. Nu exista conexiune la internet, insa veti avea acces la internetul wireless din cadrul centrului Fantana Sperantei si casei Familia AMURTEL. Este preferabil sa va aduceti propriul laptop/tableta. Mesele vegetariane sunt asigurate de centrul afterschool.

Costuri

Voluntarilor le este cerut sa stranga fonduri pentru a-si sponsoriza costurile sederii. Urmatoarele sunt sumele minime recomandate, desi ori donatie in plus va fi acceptate cu recunostinta. Proiectele noastre nu beneficiaza de resurse mari de sponsorizare, ci sunt mai degraba sustinute de donatii individuale.

  • mai putin de 3 saptamani: 150 de euro
  • o luna: 200 de euro
  • mai mult de doua luni: 160 de euro
  • orice luna aditionala: +120 de euro
  • sumele pentru sederile de lunga durata sunt negociabile

Aceste sume acopera costurile de sustinere a proiectelor sociale, cat si costurile de hrana. Costurile de transport intre Bucuresti si Panatau nu sunt incluse, iar biletul de autobuz costa 15 euro dus-intors. De asemenea, este recomandat sa va cumparati un abonament de calatorie cat timp stati in Bucuresti, care costa in jur de 15 euro pe luna.

Cum sa aplicati

Pentru a aplica la AMURTEL, trebuie sa completati un formular de inscriere pe care sa il puneti pe pagina voluntarului.

Voluntarul nostru coordonator, Verena Dallaserra, originara din Italia, lucreaza momentan full time pentru proiectele AMURTEL. Aceasta va va contacta printr-un email pentru a va invita la un interviu si a va trimite un manual al voluntarului.

Va rugam sa il cititi cu atentie si sa pregatiti cateva intrebari. Interviul va avea loc pe skype. Dupa interviu, aplicatia dumneavoastra va fi evaluata si vi se va comunica daca ati fost acceptat. Pentru a va rezerva locul, trebuie sa trimiteti 50 de euro in avans pentru sederea dumneavoastra. Apasati aici pentru a va rezerva locul online. Restul sumei poate fi platit online, pe pagina noastra de donatii sau voluntarului coordonator la sosire.

Dupa ce avem dovada platii, veti fi adaugat calendarului voluntarilor. Va rugam sa ne anuntati daca va schimbati planurile pentru a putea da locul dumneavoastra altui voluntar. Avansul de 50 de euro nu se restituie.

Cu toate acestea, daca nu veti fi multumit de experiente voluntariatuluisi veti dori sa plecati mai devreme, va vom restitui restul donatiei.