GIVING TUESDAY 2020: „Și copiii de la țară învață online”

27.11.2020

Te invităm să te alături strângerii de fonduri AMURTEL cu ocazia Giving Tuesday pentru a le asigura elevilor înscriși la Centrul de Zi Izvorul Speranței din satul Pănătău, județul Buzău, accesul la educația online, în contextul crizei COVID-19.

Sistemul educațional a lăsat în urmă sute de mii de elevi în ultimele luni de când cea mai mare parte din cursuri a trecut în mediul online. Lipsa unor strategii clare de incluziune a copiilor din situații vulnerabile la orele de curs online, a dus la adâncirea prăpastiei dintre copiii ce dispun de resursele necesare de a fii prezenti la scoala online si cei cei care provin din familii ce incearca sa supravietuiasca de pe o zi pe alta

Așa este și povestea copiilor de la Centrul de Zi Izvorul Speranței, care de o 3 saptamani se adună in grupuri de cate 4-5 copii ca sa fie prezenti la ore de pe telefoanele personale ale doamnelor de la centru.

Prin campania „Si copiii de la tara invata online” ne dorim sa oferim elevilor de la centru si copiiilor vulnerabili aflati in grija asociatiei, resursele necesare pentru achizitia a 5 laptopuri de pe care sa se poata participa la scoala online si pe viitor sa ajute la activitati si diverse proiecte, capacitatea de a putea oferi pe lână prânz și micul dejun pentru copii și suport din partea staff-ului.

Donatia ta va contribui semnificativ la reducerea diferentelor intre copii ce provin din medii si situatii financiare diferite si la prevenirea abandonului scolar.

Powered by GGF

“…Oare să-l numesc doar centru? A fost ca o a doua casă a mea. Acolo eram hrăniți, ajutați la teme, supravegheați, iar in fiecare zi aveam inclusă în program câte o activitate pentru a ne destinde și pentru a învăța ceva nou. Mâncărica pe care o primeam era exact ce trebuia după o dimineață grea de “muncă” la școală…” – gânduri frumoase de la o fostă beneficiară, acum studenta la o facultate din Brasov.

Când este GivingTuesday?

1-8 Decembrie 2020: GivingTuesday este un eveniment anual care are loc în prima zi de marți după Ziua Recunoștinței, în majoritatea țărilor participante.

Ce este GivingTuesday?

GivingTuesday este o mișcare globală a generozității care dezlănțuie puterea oamenilor și a organizațiilor de a transforma comunitățile și lumea.
A fost creată în 2012 pornind de la o idee simplă: o zi care să încurajeze oamenii să facă bine. În cei opt ani, ideea a devenit o mișcare globală care inspiră sute de milioane de oameni să dăruiască, să colaboreze și să sărbătorească generozitatea.
GivingTuesday are ca misiune construirea unei lumi în care puterea catalitică a generozității este esența societății pe care o construim împreună, promovând demnitatea, egalitatea de șanse și echitatea socială în întreaga lume.
Rețeaua globală GivingTuesday colaborează  pe tot parcursul anului pentru a innsufla generozitatea în lume, având ca misiune construirea unei lumi în care a fi generos este parte integrantă a vieții de zi cu zi.

Ce amploare are GivingTuesday?

Desfășurând activități în fiecare țară de pe glob, GivingTuesday este cea mai mare mișcare a generozității din toate timpurile.
Sunt peste 200 de inițiative GivingTuesday în Statele Unite și 60 de campanii în alte țări.
În doar șapte ani, mișcarea GivingTuesday a strâns mai mult de 1 miliard de dolari doar în Statele Unite.
Generozitatea este contagioasă. Când participi la Giving Tuesday, ești parte a unei mișcări globale pentru generozitate și îi poți inspira și pe alții să se alăture.