COMUNICAT DE PRESĂ | Porțile Deschise la Centrul de Zi Izvorul Speranței, al Asociației de Ajutor AMURTEL

08.07.2021

Evenimentul: Porțile Deschise la Centrul de Zi Izvorul Speranței, al Asociației de Ajutor AMURTEL;

Data evenimentului: vineri, 9 iulie, ora 11.00;

Locația: Centrul de zi Izvorul Speranței,  comuna Pănătău, județul Buzău.

Asociația de Ajutor AMURTEL și Decathlon înveselesc vacanța de vară pentru copiii din Pănătau

După un an atât de greu și instabil prin care am trecut cu toții și care ne-a afectat pe fiecare dintre noi, mai ales pe copii, deoarece aceștia au experimentat școala online și alte provocări, iată și o veste binevenită!

Vineri, 9 iulie, la ora 11.00, Centrul de zi Izvorul Speranței își deschide porțile pentru a lansa programul de vară pentru copiii din comuna Pănătău, județul Buzău.

Evenimentul va fi deschis tuturor copiilor din comunitate. Sunt așteptați să participe aproximativ 50 de copii, părinți, precum și reprezentanți ai școlii și primăriei locale.

Este un prilej de a sărbători sfârșitul unui an provocator și împlinirea a 14 ani de parteneriat între Asociația de Ajutor AMURTEL, condus de Didi Ananda Devapriya, cetățean american stabilit în România de 16 ani, Primăria Pănătău, condusă de Nicolae Stoica și personalul didactic al Școlii Gimnaziale Pănătău, aflat sub îndrumarea directorului Elena Stoica.

Invitații centrului se vor bucura de participarea reprezentanților companiei DECHATLON, cu care AMURTEL a început o colaborare fructuoasă. Ei vor aduce materiale sportive necesare programului de vară al centrului și de care copiii se vor bucura și în ziua primirii.

Cu ajutorul lor, centrul va organiza anul acesta deja tradiționalul “Concurs de ciclism” de la Pănătău, care a ajuns la cea de a VI-a ediție.

Pe parcursul verii, copiii vor avea parte de relaxare prin activități plăcute de vacanță.

În timpul anului școlar, la Centrul de Zi, copiii beneficiază de susținere și ajutor în tot ceea ce privește temele pentru școală, precum și de o masă caldă sănătoasă, vegetariană, în fiecare zi, care oferă o mare susținere pentru familiile aflate în situații financiare precare.

În timpul restricțiilor din pandemie, atunci când școlile au fost închise, centrul a livrat la domiciliile copiilor alimente donate de la Banca de Alimente Bucureșți. Mai târziu, când școlile au fost suspendate sau în vacanțele prelungite, iar centrele sociale au putut să funcționeze normal, Centrul de zi Izvorul Speranței a reușit să ofere sprijin copiilor defavorizați și să “nu lase pe nimeni în urmă”.

La început, personalul centrului era dotat doar cu telefoanele personale, dar, în scurt timp, Școala și Primăria au putut să ofere tablete,  iar prin campanii online de crowdfunding AMURTEL a putut să cumpere câteva laptopuri.

Acum, în toiul verii, copiii se vor bucura și de timp liber, practicând activități în aerul curat de munte cu echipamente noi primite de la Decathlon.

Programul de vară ofera si posibilitatea implicării voluntarilor din comunitate și din alte județe, care vor se aducă bucurie copiilor prin organizarea unor activități artistice și sportive.  Pentru a vă implica voluntar,  contactați directorul centrului, Larisa Brătucu.

Programul de vară din centrul Izvorul Speranței este o modalitate benefică pentru aceștia de a-și petrece timpul liber într-un mod constructiv, să socializeze și, cel mai important, să-și creeze amintiri pentru toată viața!

Vă stăm la dispoziție pentru mai multe informații:

Persoana de contact: Didi Ananda Devapriya

Președinte Asociația de Ajutor AMURTEL

didi@amurtel.ro / www.amurtel.ro

Telefon: 0744.565.252

Comunicatul de presă a fost preluat și aici.