Căutăm voluntari care să schimbe vieți

06.08.2020

Asociația de Ajutor AMURTEL România deține o locuință socială pentru 2 tineri adulți cu vârsta de 28, respectiv 30 de ani cu dizabilitati intelectuale, în comuna Pănătău, judetul Buzău.

Centrul Rezidențial Familia AMURTEL, comuna Pănătău județul Buzău, caută voluntari pentru ei, pe post de animator social. Au nevoie de o persoana rabdatoare, sociabilă, cu care să facă diferite activități practice, plimbări, să socializeze.

Unul dintre tinerii beneficiari ai Familiei AMURTEL

Unul dintre tinerii beneficiari ai Familiei AMURTEL

Aveți șansa să faceți o diferență semnificativă în viața unei persoane tinere cu dizabilități intelectuale.

Șanse egale pentru toți tinerii

Din păcate, persoanele cu astfel de dizabilități au avut mereu probleme să se integreze 100% în societate, să creeze legături de prietenie și în cele mai multe cazuri ajung să fie marginalizați și să resimtă frustrare pentru cei din jurul lor și riscă să dezvolte și afecțiuni grave ca depresia.

Cu toții avem dreptul să experimentăm o viață socială activă și interesantă în afara casei. În cazul persoanelor cu dizabilități intelectuale, acesta este un lux pe care foarte puțini au ocazia să îl experimenteze.

Impactul real pe care îl are un voluntar

Când îți oferi timpul pentru a face activități simple, precum plimbările, socializarea, ajuți o persoană tânără cu dizabilitati să experimenteze cum este să fie inclusă, cum este să fie apreciată si o vei face să se simtă importanta.

Poți fi alături de ei când descoperă lucruri noi despre lumea din jur, să îî ajuți să își dezvolte pasiuni noi, poți fi cel cu care ies la plimbare și se bucură de vremea frumoasă, sau îi poți ajuta să învețe cum să gătească. Bucuria pe care o vor resimti iti garantăm ca va fi enormă.

Pentru mai multe informații vă puteți adresa la numerele de telefon : 0754 457 311 si 0742 203 609, între orele 8 – 20.

Vă așteptăm cu interes să faceți echipă cu noi!!!