O sută de ucraineni și români își unesc vocile pentru a crea o atmosferă festivă de Sărbători

Prilej de schimb cultural prin muzică, în prag de Sărbători

Atunci când se unesc mai multe voci care cântă la unison, se creează un sentiment puternic de unitate, bucurie și fraternitate. Colindatul este una dintre tradițiile preferate de Crăciun atât pentru români, cât și pentru ucraineni. Se vor cânta colinde tradiționale cu urări de bine, de prosperitate și un an nou fericit, iar asta ne leagă de moștenirea noastră culturală străveche și ne oferă sentimentul de Sărbătoare mult așteptat.

Colindele îi aduc împreună pe români și ucraineni

Luni, pe 19 decembrie AMURTEL Romania în parteneriat cu Consiliul Norvegian pentru Refugiați (NRC) organizează cu sprijinul Artexim și al Universității Naționale de Muzică din București, în sala Auditorium a universității evenimentul “SCHIMB DE COLINDE ROMÂNEȘTI ȘI UCRAINENE”.

 

Nu doar un concert tipic

Acesta nu este un concert tipic, ci mai degrabă o oportunitate de participare la un act artistic a tuturor celor ce se vor alătura să cânte împreună. Acest eveniment își propune să fie un mod frumos de a experimenta și de a vă bucura de unitatea și solidaritatea a două națiuni ce s-au apropiat și mai mult în această perioadă greu încercată. Este, de asemenea, o modalitate a României de a ura un bun venit ucrainenilor și a altor străini în țara și cultura noastră apreciind înzestrările culturale pe care le-au adus aceștia cu ei.

În cadrul evenimentului vor fi interpretate unele dintre cele mai cunoscute și îndrăgite Colinde atât ale poporului român, cât și ale celui ucrainean. Opt cântăreți din Ucraina și România vor conduce și vor anima tot grupul în recital. Oaspeții vor primi o carte tipărită de cântece cu traduceri și transcrieri ale versurilor pentru a putea urmări evenimentul în ambele limbi și pentru a putea să se alăture la actul artistic.

Înscrierea la eveniment și natura acestuia

Acest eveniment vine cu oportunitatea de a socializa și servi câteva aperitive. Copiii vor primi cadou o colecție de povești terapeutice realizate de AMURTEL cu sprijinul financiar al CARE-SERA-FONPC. Evenimentul este unul non-formal, prietenos și potrivit pentru familii, iar intrarea este liberă datorită sprijinului financiar generos al NRC. Locurile sunt limitate și se fac în baza unei rezervări în avans. Dacă doriți să faceți o rezervare, vă invităm să accesați link-ul de mai jos:

 

Bucurați-vă de atmosfera de Sărbătoare fiind unul dintre cei 100 de oameni care combină culturi, valori și aprecierea frumuseții pe care unitatea în diversitate o oferă.