Așa cum am promis, aici aveți delicioasa rețetă pentru prăjitura aniversară.
Se gătește simplu și este bogată și delicioasă. Vă așteptăm să o pregătiți pentru aniversare și să ne bucurăm împreună de ceva dulce care să ne aducă împreună.
Ingrediente blat
- 2 c făină– 150 g
- 1/2 c carob (pudră de roșcoave) – 50 g
- 2 T orzo/Inka
- 1 1/2 c zahăr– 175 g
- 1 1/2 t praf de copt
- 1/2 t sare
- 1/4 c ulei– 50 ml
- 2 c apă (apă minerală-dacă aveți) 225 ml
- 1 T oțet
- 1/2 c nuci/alune rumenite și tocate mărunt
Ingrediente glazură
- 1/2 cup zahăr pudră (1 pachetel Dr. Oetker’s)
- 100 gr margarina vegană
- 2 T orzo/inka
- 1 T pudra de roscoave
Amestecă toate ingredientele uscate impreună într-un bol încăpător.
Toarnă uleiul și apa într-un bol și amestecă untul în compoziție – trebuie să aibă o consistență lichidă. La final amestecă oțetul în compoziție.
Preîncălzește cuptorul la 170 de grade, numai după ce cuptorul ajunge la temperatura potrivită urmează să faceți următorii pași.
Oțetul va reacționa foarte repede cu praful de copt, așa că următorii pași trebuie făcuți repede.
Peste compoziția uscată se adaugă ingredientele umede și alunele. Se încorporează ușor și se așează în tava.
După preferințe, prăjitura se poate pune în tavă întinsă sau în formă de brioșe.
Se ține la cuptor până este gata, aproximativ 30 de minute.
Glazura
Se topește margarinala flacără mică și se ia de pe foc. Se adaugă celelalte ingrediente și se omogenizeaza. Puteți aplica glazura dupa ce prăjitura este ușor răcită.