Biciclete de la Polul Nord!

Ei bine, poate nu chiar de la Polul Nord, dar Finlanda este destul de aproape de acesta. A fost un moment magic acum câteva săptămâni, când de nicăieri, două doamne finlandeze m-au sunat să îmi spună că au strâns o dubiță plină de cadouri și erau pregătite să conducă două zile din Finlanda către România, pentru a le livra!

Când descărcau dubița, am fost și mai surprinși să descoperim că erau patru biciclete înăuntru! Având în vedere că am comunicat doar cu câteva zile înainte să ajungă, ele nu văzuseră încă lista cu dorințe ale copiilor, în care cereau biciclete!

Într-adevăr, am fost destul de supărată și dezamăgită pentru copii, când mi-am dat seama că doar câțiva dintre ei  participau la cursa anuala de biciclete, pe care AMURTEL o organizează pentru comunitate. Ceilalți pur și simplu nu avea șansa de a participa, pentru că aveam doar două biciclete pentru toți cei 9 copii – și nu erau de mărimea potrivită, se stricau ușor, etc.

Deci primirea acelor biciclete a fost un miracol!

Deja primisem două biciclete de la sponsorii noștri, pentru doi copii, dar eram îngrijorată că nu vom avea destule pentru toți copii. Dar mulțumită donațiilor, nu a trebuit să cumpăr decât câteva în plus, pentru a avea un set complet, cu o bicicletă pentru fiecare copil.

Mă gândesc să organizez în ziua de după Crăciun un joc treasure hunt, cu indicii care să îi conducă pe copii într-o plimbare aventuroasă – la un moment dat căștile pentru biciclete vor apărea în zăpadă, precum ouăle de Paște, iar în final ei vor fi conduși la biciclete, fiecare dintre ele având un mesaj personalizat de la Moș Crăciun.