Avem fiecare o poveste

Proiectul ”Avem fiecare o poveste” este derulat de CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în parteneriat cu  Asociația de Ajutor Amurtel și cu Asociația Romano ButiQ, în perioada 1 aprilie 2014 – 31 martie 2016. Proiectul “Avem fiecare o poveste” este un proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Promovăm educația incluzivă a copiilor cu dizabilități și  includerea minorităților

Proiectul este bazat pe experiența în educație neoumanistă a asociației AMURTEL în cadrul grădiniței Răsărit, promovând educația inclusivă a copiilor cu dizabilități și promovând includerea minorităților. Pentru că barierele dintre oameni se formează de la vârste mici datorită fricii de necunoscut, este important ca copiii să aibă un contact pozitiv și statornic și să dezvolte prietenii cu o mare varietate de oameni, astfel încât să-și poată dezvolta spiritul natural empatic și inimile lor să rămână deschise la diversitate. Incluziunea și empatia sunt trăsături firești pentru copii, dar acestea se pot pierde atunci când copiii intră în contact cu barierele sociale impuse de lumea adulților – atât de puternică și influentă pentru ei.

Stereotipurile și prejudecățile se formează în copilărie. Odată formate, devin rezistente la schimbare și reprezintă fundație solidă pentru rasism, sexism, homofobie etc. Transpuse în acțiuni, pot duce la un continuum de inegalități, discriminări și violențe sociale, de la limitarea accesului la drepturi fundamentale, la extremism, discursuri și infracțiuni motivate de ură. Intervenția timpurie asupra modului de dezvoltare a copiilor e crucială pentru asigurarea faptului că aceștia devin adulți echilibrați care respectă diversitatea și drepturile fundamentale ale celorlalți.

Peste 25 de grădinițe vor fi implicate în implementarea acestui proiect

În perioada septembrie 2014 – martie 2015, 100 de educatoare și educatori vor fi formați în aplicarea în lucrul cu copiii a 3 metode practice prodiversitate: Persona Dolls, Povești de viață și Jocul cu nisip. În perioada martie – iunie 2015, vom asista 25 de grădinițe în implementarea unor proiecte tematice privind diversitatea. În perioada martie – iunie 2015, vom pilota un program educativ complex prodiversitate în 6 grădinițe.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați: www.eeagrants.org. De asemenea, pentru informații suplimentare accesați www.fondong.fdsc.ro.

Blogul proiectului:

https://avemfiecareopoveste.wordpress.com/

Pagina de Facebook a proiectului:

https://www.facebook.com/avemfiecareopoveste

Parteneri:

cpe logo

romanobutiq logo

eea grants

 

 

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org