AMURTEL sprijină femeile ucrainene să aducă tone de ajutor în satele din Ucraina, datorită unui grant Americares

25.12.2022

Operațiune logistică pentru provizii pusă în mișcare de femei

La începutul războiului, un grup curajos de femei a decis să-și creeze propria operațiune logistică la granița Siret pentru a asigura fluxul de provizii de ajutor donate din România și din străinătate în satele puternic afectate din Ucraina. Înainte de război, ele erau deja activiste în susținerea descentralizării guvernului și aveau astfel o rețea de contacte la nivel de sate.

AMURTEL a putut să sprijine aceste femei curajoase datorită grantului flash de la Americares

Întrucât bărbații nu aveau voie să iasă din țară, întreaga operațiune a fost înființată și condusă de o echipă dedicată de aproximativ 5 femei, care funcționează ca o inițiativă informală a societății civice Help Ukraine Romania. Întrucât erau încă în proces de înregistrare legală pentru a putea primi granturi, AMURTEL i-a sprijinit în faza de tranziție datorită unui grant rapid de la Americares și sprijinului de la Amici Nel Mondo din Italia (adăugați linkuri către ambele) AMURTEL a asigurat închirierea de stivuitoare. , rechizite de birou și sprijin voluntar.

 

 

Impactul sprijinului nostru

În perioada proiectului, 1.500 de tone de ajutor umanitar au fost expediate de către depozit în Ucraina, permițând transferurile nerestricționate de bunuri donate, inclusiv materiale medicale, pentru diferite ONG-uri către municipalități, spitale și inițiative civice din regiunea Cernavitis din sudul Ucrainei, dar și dincolo.

Inițiativa civică are un site aici: https://helpukraineromania.org

 

Americares Unveils New Brand Identity | Business Wire