AMURTEL a susținut taberele pentru copii NOWKOLO

AMURTEL România a oferit mentorat și un mic grant unui ONG nou înființat în Cernăuți, Ucraina, pentru a-i ajuta să înființeze programe pentru copiii strămutați intern.

O problemă presantă: tulburarea de stres posttraumatic la copii

În luna aprilie a acestui an, echipa Nowkolo a organizat mai multe evenimente pentru copiii care locuiesc în adăposturi după
evacuarea din calea ostilităţilor.
În timpul comunicării cu copiii și al interviurilor cu părinții, aceștia au descoperit un mare procent de tulburări de stres posttraumatic la copii, precum și dificultăți de socializare a acestora într-un mediu nou.
Drept urmare, ONG-ul a venit cu ideea de a organiza o serie de activități de reabilitare în rândul copiilor PDI pentru a restabili starea lor psihică.

Descrierea proiectului: 9 zile de activități pentru vindecare

Membrii Nowkolo u început să caute specialiști cu experiență și să formeze un program care să le permită să influențeze starea psihică a cât mai multor copii.
Pentru asta, au planificat 9 evenimente cu program, atât pentru copii mici cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani, cât și pentru adolescenți de la 12 la 16 ani.
Au închiriat un spațiu confortabil și sigur în centrul orașului, unde puteau ajunge copiii de la orice adăpost din Cernăuți.
Cu ajutorul psihologilor și voluntarilor, care au fost instruiți cu amabilitate de către Didi Ananda Devapriya, au creat un format de evenimente care au inclus exerciții psihologice și povești terapeutice. Mulțumită specialiștilor din comunitatea Cernăuți, au completat programul cu cursuri de artă și creativitate.

Rezultatele în cifre

Copii participanți la programe – 135
Voluntari implicați – 8 persoane
Specialisti implicati – 4 persoane
Număr de evenimente – 9 zile
Seminarii de modelare în lut – 6 ore
Seminarii psihologice – 9 ore
Ateliere de desen – 7 ore
Jocuri active – 7 ore
Cinema terapeutic – 2 ore
Cadouri – 135 pachete utile
Birou pentru școlari – 600 articole
Dulciuri utile – 30 de kilograme