Aventuri la Sovata pentru tineri din Familia AMURTEL

09.11.2011

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In luna Iulie 2011 tinerii din Panatau au mers la Sovata la centrul Outward Bound pentru a participa la tabara anuala.

In acest an am urcat pe munte cu rucsacurile, am facut orientare turistica in jurul Sovatei, am ajuns la un lac cu istorie foarte interesanta.

La origini, lacul a fost un sat care a fost inundat in timpul lui Ceausescu pentru a crea un rezervor. Doar clopotnita bisericii se mai poate vedea deasupra apei. Am invatat cum sa mergem cu caiacul, iar apoi am construit o pluta si am traversat lacul de acumulare cu ea. A fost o experienta foarte interesanta care ne-a pus probleme, dar am reusit, asa cum spunea Ionut mic copiilor: “las’ ca ne descurcam noi”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStefan si Bogdan au reusit sa inoate in lac si sa-i motiveze si pe ceilalti copii sa invete sa inoate. Deasemeni am construit si catamarane folosind placi de surfing, lemne, sfori si o prelata.

A doua zi am mers cu rucsacurile pe munte si am avut parte de o mare provocare : furtuna puternica, ploaie torentiala si vant. Dar nu ne-am descurajat, ne-am impartit repedeOLYMPUS DIGITAL CAMERAsarcinile, Ionut mic si Bogdan au strans lemne de foc, Florin si Stefan ai facut un adapost dintr-o folie lunga unde ne-am adapostit, Andrei si Daniel au adus apa si Ionut mare a facut focul. A fost o experienta de neuitat.

A treia zi am facut orientare turistica in jurul Sovatei, dar si in sat. Copiii au fost entuziasmati, mai ales ca au gasitOLYMPUS DIGITAL CAMERAtoate obiectivele propuse de instructor. Dupa amiaza am mers la Lacul Ursul, unde copiii au facut baie in apa sarata.

In ultima zi in gradina de corzi am facut mai multe exercitii dificile – incluzand aici un exercitiu in care a fost nevoie sa ne urcam pe un stalp inalt de 4 metri si apoi sa sarim la un trapez. Stefan si Bogdan au fost extreme de curajosi. Ionut mic si-a invins teama si a reusit toate exercitiile.

A fost frumos sa vedem cum le creste simtul responsabilitati prin aceste experiente!

Photo Album from Sovata Adventure