Vacanța la mare

11.09.2019

Mulțumită sponsorilor și prietenilor noștri, visul copiilor de a merge la mare s-a împlinit. opt dintre copii au petrecut cinci zile la Năvodari, la sfârșitul lui august, bucurându-se de apa caldă și plaja plină de nisip.

Pentru Alina și Ion, această vacanță a fost superspecială, pentru că ei au venit la mare pentru prima dată în viața lor și au putut înota în apa sărată.

Alina n-a putut să-și creadă ochilor când a văzut întinderea nesfârșită de apă. ”Ce gârlă mare!”, a comentat ea.

Ion n-a fost prea impresionat la început. Însă după ce a intrat în mare, a declarat că el nu mai iese ”din apa asta”!

Pe lângă joacă, stropit și înot zilnic, copiii s-au trezit devreme într-una dintre dimineți, să prindă răsăritul soarelui. Plaja era pustie și le-am făcut poze când scriau un mare ”Multumim!” pe nisip folosind scoici și pietre.

În altă zi, copiii au fost vizitați de doi dintre sponsorii romăni și au petrecut toată după-amiaza împreună la plajă, sărind în valuri și construind castele de nisip, fără să uite de o binemeritată pauză pentru înghețată!

Ultimele două zile au trecut pe nesimțite. Am vizitat mănăstirile Năvodari și Ciolanu, dar am mers și în parcul din localitate. De îndată ce soarele a apus, copiii au făcut o lungă plimbare nocturnă pe faleză.

Ultima zi a excursiei a coincis cu ziua de naștere a Alinei, oferin un prilej perfect pentru o petrecere cu pizza la cină. Alina a împlinit 13 ani, iar aceasta va fi probabil cea mai memorabilă zile de neștere pe care a avut-o. În aceeași zi, copiii au făcut și o plimbare pe mare cu vaporașul. Unora le-a fost cam teamă să părăsească uscatul la bordul unei ambarcațiuni – până și Vica, una dintre îngrijitoare, a mărturisit că și pentru ea afost înfricoșător să pună pentru prima dată piciorul într-o barcă. Însă cu toții au fost încântați deîndată ce vaporașul a pornit și s-au obișnuit cu senzația.

Aceasta a fost încă o vacanță memorabilă pentru copiii din Familia AMUrteL și am vrea să le mulțumim încă o dată sponsorilor noștri că au făcut-o posibilă!

Le poți dărui zâmbete copiilor participând la următoarul eveniment Play Day pe 28 Septembrie. Este o ocazie de a petrece timp de calitate cu ei, jucându-vă împreună și fiind parte din viața lor pentru o zi. 

Între timp, pentru a le asigura copiilor o casă sigură, mese hrănitoare și a le susține educația și dezvoltarea, poți afla mai multe despre programul nostru de sponsorizare prin intermediul butonului verde de mai jos. 

Doneaza