Centrul de zi Izvorul Speranței din Pănătău, județul Buzău

Centrul de zi Izvorul Speranței din Pănătău, județul Buzău, oferă copiilor nevoiași mese calde cu alimentație nutritivă, sănătoasă, vegetariană, sprijin cu lecțiile și suport pentru îmbogățirea educației creative prin artă, sport și învățare non-formală.

ÎNVĂȚAREA ESTE DISTRACTIVĂ!

Obiectivele centrului de zi sunt motivarea copiiilor să-și finalizeze studiile și descoperirea învățării ca proces distractiv, plăcut și exploratoriu! Copiii au, de asemenea, oportunitatea de a învăța limbi străine prin contactul cu voluntari europeni și internaționali. În plus, punem accentul pe întărirea voinței copiilor de a deveni cetățeni activi în comunitate, participând în diferite activități de voluntariat pentru mediu și pentru vecinii lor.

33 DE COPII FRECVENTEAZĂ CENTRUL

În prezent sunt 33 de copii înscriși, majoritatea provenind din familii dezavantajate socio-economic. Centrul de zi Izvorul Speranței a fost deschis în septembrie 2007 de către Asociația AMURTEL, în parteneriat cu Consiliul Local din Pănătău și cu Cooperating Netherlands Foundation (CNF).

SPRIJINUL NUTRIȚIONAL SPRIJINĂ FRECVENȚA LA ȘCOALĂ

DSCF6003Copiii din sate dezavantajate economic precum Pănătău, sunt expuși unui risc mai mare de abandon școlar în primii ani de școală. Mulți dintre ei nu primesc mese echilibrate, hrănitoare acasă, și trebuie să meargă pe jos până la școală, mai bine de o oră în fiecare zi, cu stomacul gol. Pentru că le e foame, nu sunt capabili să se concentreze la ore. În plus, părinții nu reușesc deseori să le ofere sprijinul și pregătirea de care au nevoie pentru a reuși în școală.

EDUCAȚIA – DRUMUL CĂTRE A IEȘI DIN CERCUL SĂRĂCIEI

Proiectul nostru joacă un rol important în a oferi un viitor mai bun pentru acești copii, încurajându-i să-și finalizeze studiile și să evadeze astfel din cercul sărăciei.

În acest an avem un număr record de înscrieri. Am început cu 23 de copii și acum, în 2014, am ajuns la 65 de copii! Activitățile centrului au fost răsplătite recent cu acreditarea din partea guvernului și va fi în curând eligibil să aplice pentru subvenții guvernamentale, ce vor ajuta pe viitor în a compensa anumite costuri, și care vor ajuta la îmbunătățirea calității activităților.

Donatori:  Cooperating Netherlands Foundation, Amici Nel Mondo, AMURT Fonte Nuova, Emanuel Antola Foundation, comunitatea din Pănătău, județul Buzău, sponsori individuali.

Cost / copil – 250 euro pe an (20 de euro pe lună).

Bugetul total – 16000 euro anual.