Familia AMURTEL – centru rezidential în județul Buzau

Familia AMURTEL

Din anul 1992, Familia AMURTEL oferă un mediu iubitor, cald,  creativ şi vindecător copiilor care nu pot fi îngrijiți de propriii părinți.  Casa este situată în Pănătău, un mic sat paşnic din zona rurală a Buzăului. Acest proiect a fost conceput pentru a oferi o alternativă la instituţiile de stat  supraaglomerate din regimul comunist.

Noutati despre Familia AMURTEL

Beneficiari sunt 24 de copii și tineri din sistemul de protecție a copilului – în prezent 11 se află în casă, 3 sunt în tranziție, 6 sunt adulți integrați și 4 adoptați.

Asociația AMURTEL a sosit în România în 1992 și după ce a asistat la condițiile inumane de neglijență a copiilor abandonați în orfelinatele de stat de după perioada comunistă, a decis să creeze o casă de copii mică, cu atmosferă familială, în frumosul sat montan Pănătău. Primul copil a sosit în 1995 și, începând de atunci, Familia AMURTEL a devenit casă pentru 24 de copii. În prezent, 10 copii locuiesc în continuare în casă, în timp ce alții faac tranziția către viața de adult prin proiectul de integrare socială a Asociației AMURTEL, Vistara.

Încă de la început, Gopi Cornelia Fischer – directoarea casei de copii – cunoscută cu afecțiune printre copii sub apelativul de Mami, a alocat o deosebită atenție importanței exprimării creative văzută ca proces de vindecare. Toți copiii din casă sunt implicați cu regularitate în producții anuale de teatru sau alte spectacole, astfel încât fiecare din ei are posibilitatea de a-și descoperi talentul personal și de a străluci pe scenă în fața prietenilor, profesorilor și sponsorilor. Tinerii au de asemenea posibilitatea de a călători în străinătate pentru a vizita sponsorii și pentru a participa la tabere de aventuri de vară. Începând cu 2012, numeroși sponsori pe termen lung din Elveția ai asociației au început să-și retragă sponosorizările, pentru că au ajuns la vârsta pensionării și de acum încolo trebuie să trăiască din venituri fixe. Așadar, AMURTEL are nevoie de noi sponsori. În plus, suntem angajați în găsirea de surse de finanțări alternative pentru a susține proiectul.

Planurile de dezvoltare a proiectului includ reaxarea focusului către integrarea tinerilor cu risc de excludere socială (precum cei care au crescut în case de copii), astfel încât să continuăm proiectul construind pe propria experiență, o dată ce copiii au fost integrați cu succes.

Donatori: Pănătău Kinderheim Verein (Switzerland), AMURT Italia, sponsori privați.

Familia AMURTEL Panatau

Doneaza