Adoptie la distanta

 

Devino Sponsor

Fiecare copil are nevoie de o casa stabila si plina de iubire, dar din pacate nu toate familiile reusesc sa ofere aceasta siguranta, iar motivele pentru care acesti copii nu pot fi alaturi de familiile lor biologice sunt de obicei dureroase.

Dar tu poti avea un impact pozitiv important pentru un copil din Romania devenind sponsor al Familiei Amurtel, centru in care ajutam acesti copii sa creasca intr-un mediu placut, creativ si iubitor.

Asumandu-ti sponsorizarea unui copil este un factor cheie pentru noi in incercarea de a le oferi celor mici accesul la o casa stabila, iubire si ingrijirea de care au nevoie.

Ca sponsor vei primi:

  • Un cadou de bun venit, prin care vei cunoaste copilul pe care il sponsorizezi.
  • Stirile lunare ale Asociatiei AMURTEL.
  • De sarbatori vei primi un cadou cu o poza recenta a copilului pe care il sponsorizezi si noutati despre el (la alegere, in format fizic sau digital).
  • Oportunitatea de a trimite cadouri si mesaje celor mici.
  • Toti sponsorii sunt invitati sa viziteze casa daca au oportunitatea!

Cum faci acest lucru?

Alegerea unei variante de donatie periodica este simpla. Alege o suma pe care esti confortabil sa o donezi lunar, iar sumele vor fi retrase automat din conturile Dvs. de paypal sau de pe card.


Sponsorship options
Apasa aici pentru o donatie anuala

 

Situatia din Romania:

In Romania rata abandonului copiilor mici este inca la un nivel ridicat, iar sistemele de adoptie si protectie a copilului inca nu sunt suficient de bine dezvoltate incat sa acopere in totalitate aceasta nevoie. Ultimele statistici din 2013 aratau ca erau 22.124 de copii in centre de plasament in Romania.

In plus, sunt multe situatii de neglijenta si de abuz, cazurile fiind accentuate de  traiul sub nivelul de saracie mai ales in zonele rurale. Aproximativ 48.5% din copiii din Romania (mediul rural) traiesc sub nivelul de saracie dintre care 30% fiind cazuri extreme. Este a doua cea mai saraca tara din Uniunea Europeana.

Statisticile arata imbunatatiri mici, dar constante de la caderea Comunismului in 1989, insa nici in momentul de fata nu se poate considera ca serviciile sociale sunt finantate corespunzator de catre stat. Desi aproape jumatate dintre serviciile sociale din Romania sunt oferite de ONG-uri, sumele provenite din finantari publice sunt mai mici de 9%.

De ce este atat de important ajutorul tau:

De aceea sustinerea voastra este inca atat de importanta pentru noi. Principalele surse de finantare pentru Familia AMURTEL pana acum au fost sponsorizarile si numai datorita dedicatiei familiei noastre si a sponsorilor din Romania sau din afara tarii am reusit sa mentinem casa functionala atat de multi ani.

Cati copii sunt in grija noastra?

In total mai mult de 25 de copii au avut sansa de a fi crescuti in casa noastra. Deja multi dintre ei au crescut mari si au reusit sa se adapteze cu succes vietii de adult. Cativa sunt casatoriti si doi dintre ei au copii. Multi dintre sponsorii lor inca mai continua sa le ofere donatii tinerilor adulti, intrucat este foarte greu sa supravietuiesti fara suportul unei familii in Romania, unde costurile lunare sunt destul de mari si salariile mici.

In momentul de fata avem grija de 9 copii in casa noastra. In plus, continuam sa sutinem 2 adulti cu dizabilitati intelectuale.

Ce ne face speciali:

Unele dintre caracteristicile casei noastre sunt:

  • Alegem sa avem in grija un numar mic de copii, astfel incat fiecare dintre ei sa poate primi suficienta atentie si iubire. In afara de trei angajati cheie, avem psiholog, asistent social, secretar, tutore, bucatar, sofer si menajera.
  • Femeile care lucreaza cu noi au fost formate intensiv in educatie Neoumanista si colaboreaza cu noi de multi ani, oferind stabilitate si continuitate proiectului.
  • Copii au o dieta echilibrata si sanatoasa vegetariana, traiesc intr-un mediu rural minunat, inconjurat de natura, unde au ocazia sa aiba multe activitati in aer liber si sa respire aer curat de munte.
  • Oferim suport fiecarui copil incat sa reusesasca sa-si idetifice si sa-si puna in practica talentele speciale. Din experienta noastra, arta si sportul au un efect terapeutic pozitiv si ii ajuta la cresterea stimei de sine.

Formarea unei familii restranse in cadrul unei case ca a noastra ramane o alternativa importanta din cadrul sistemului de protectie al copilului.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+